4x een spraakmakend tuinontwerp van Knops Tuindesign

Knops Tuindesign

Wanneer je ervoor kiest om jouw buitenruimte op een andere manier in te gaan richten, dan is het belangrijk dat de juiste balans gevonden wordt tussen jouw wensen en de randvoorwaarden van de omgeving. Je kunt een geweldig idee hebben, maar misschien laat jouw tuin het helemaal niet toe. Om daarachter te komen zou je Knops Tuindesign in kunnen schakelen. Zij creëren tuinen die voldoen aan de wensen van hun klanten, terwijl zij de mogelijkheden van de buitenruimte onderzoeken. Dit resulteert keer op keer in een bijzonder tuinontwerp. Daarom tonen we je graag een aantal van hun meest spraakmakende projecten. Ze zullen je verstelt doen staan!  

Een natuurlijke verbinding 

Het eerste tuinontwerp dat we je tonen staat voor een natuurlijke verbinding tussen de tuin en de villa. De buitenruimte, het in- en exterieur werden zo op harmonieuze wijze één. Dit komt onder andere door de grote glazen schuifdeuren, maar het tuinontwerp doet ook ontzettend veel. Om dit voor elkaar te krijgen was een nauwe samenwerking met de architect en Knops Tuindesign vereist. Het exterieur laat zich het beste omschrijven als strak en stijlvol en dit zijn ook de begrippen die het tuindesign kenmerken. Knops Tuindesign heeft er bij dit project tot in de kleinste details voor gezorgd dat het geheel een luxe en warm gevoel oproept. Daarnaast is de strakke lijnvoering typerend voor deze tuin. De combinatie van materialen, keramische tegels, klinkers, hout en gepoedercoate  elementen geven het geheel een rijke uitstraling. Bovendien doet de tuin niet vermoeden dat hij pas werd aangelegd, dit komt door de beplanting. Zo werden volwassen bomen, hagen en andere grote planten verwerkt in het ontwerp. Kortom, het is een heerlijke plek om volledig tot rust te komen.  

Betoverende wellnesstuin 

Om de relatie van de woning met de omgeving te versterken, is de buitenruimte getransformeerd tot een werkelijk wonderschone wellnesstuin. Overal waar je kijkt zal dit tuinontwerp je weten te verrassen. Een van de eyecatchers is de zwemvijver. Deze is uitgevoerd met een verhoogde ranke aluminium rand en roept ’s avonds direct een wauw-gevoel op. Daarnaast is de luxe poolhouse een heerlijke plek om te zitten. Hij is voorzien van een buitenkeuken, een sfeervolle doorkijkhaard, een elegante eethoek en een loungeruimte. Een betonnen podium geeft de poolhouse extra allure. Hetzelfde geldt voor een bijzonder roze kunstobject, dat zo de aandacht op weet te eisen. Ook werd in de tuin passende verlichting geïnstalleerd zodat ook ’s avonds genoten kan worden van de betoverende uitstraling. Om het geheel helemaal af te maken hebben de bewoners vanuit hun suite direct toegang tot de betoverende buitenruimte.  

Vakantiesferen 

De volgende buitenruimte zal je onmiddellijk in vakantiesferen doen wanen. Dit komt niet alleen doordat een zwembad in het tuinontwerp werd verwerkt, maar dit komt ook door de keuze voor weelderige beplanting en het kleur- en materiaalgebruik. Lichte kleuren hebben dan ook de overhand en contrasteren op mooie wijze met al het groen. Daarnaast beschikt deze royale tuin over tal van functies die verdeeld zijn over verschillende niveaus. De buitenkeuken is dan ook een heerlijke plek om met vrienden samen te komen. En wil je even ontspannen? Dan kan dat op de ligbedjes naast het zwembad. De tuin ziet er niet alleen spraakmakend uit, maar biedt voor ieder wat wils. Wanneer het mooi weer is kan optimaal van deze buitenruimte genoten worden. Het is dan ook niet vreemd dat deze tuin in Spanje gelegen is. 

Royaal dakterras 

Tot slot tonen we je graag nog een dakterras dat ook volledig ontworpen werd door Knops Tuindesign. Het middelpunt van het royale dakterras is de geweldige buitenkeuken met bar. Deze past volledig in de rest van het ontwerp en is werkelijk van alle gemakken voorzien. Om het geheel wat speelser te maken werd gebruik gemaakt van verschillende materialen en werden hoogteverschillen aangebracht. Hierdoor bestaat het dakterras, als het ware uit verschillende area’s, met ieder hun eigen functie. Toch zijn de échte eyecatchers op de terras de bronzen jaguars die verspreid opgesteld staan. Ze weten net wat extra cachet toe te voegen aan het ontwerp. En wil je optimaal genieten van deze tuin? Dan kun je het beste plaatsnemen op de loungebank die volledig op maat werd gemaakt; hij biedt een indrukwekkend uitzicht over de hele stad.  

Editor: Media team

Datum: 03-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Knops Tuindesign