5 x de mooiste tuinen voor de beste tuininspiratie

De tuin is de plek waar je kunt genieten van het buitenleven. In de zomermaanden in de zon aan bijvoorbeeld het zwembad. Loungen in de loungehoek in de avonden met glaasje wijn. De tuin biedt niet alleen ontspanning, maar geeft ook een boost aan jouw woning. Een trend is tegenwoordig om binnen en buiten met elkaar te verbinden. Wil je een strakke tuin, een moderne tuin of een tuin waar de natuur zijn gang kan gaan? Het kan allemaal. The Art of Living heeft 5 mooie tuinen uitgezocht voor de beste tuininspiratie!

Zie je nu de perfecte tuin hier tussen staan? Klik door op de foto’s om naar het originele project te gaan voor nog meer inspiratie!

________________________________________

Nr. 1

tuininspiratie, Kabaz

Kabaz

Nummer 1 is groot favoriet op ons platform. Deze tuin bevat ook veel elementen die je vaak terugziet in tuinen van nu. Zo is het toegangspad naar de waterkade omkaderd met gebinten die jou naar een intieme en vrije plek voeren. Ook de onderbreking van grind op het tegelpad is subtiel, maar geeft wel die afwisseling in materialen die zo prettig is voor het oog. 

Deelnemende partijen: Vosselman Buiten (ontwerp en realisatie tuin)

________________________________________

Nr. 2

lab32 architecten, tuininspiratie

Lab32 Architecten

Prachttuin nummer 2 lijkt uit een totaal andere reclamefolder te komen dan de eerste. Deze ultrastrakke tuin is ontzettend mooi in zijn eenvoud. Slechts een matte boom is in een hoek van de woning geplaatst. De rest is steen en vlonder en zo ontzettend prachtig. Omdat deze villa in een zeer bosrijke omgeving staat, ben je toch omringd door bomen en beplanting. Maar het weidse zicht is fenomenaal. 

Deelnemende partijen: Star Landscaping (Tuinontwerp, aanleg en bestrating)

________________________________________

Nr. 3

marco daverveld, tuin

Marco Daverveld

De volgende tuin die in de spotlights wordt gezet is een mooie degelijke tuin. Er is afwisseling, ruimte voor zowel steen als gras als planten en er zitten zowel rechte lijnen als ronde vormen in. Deze degelijkheid past goed bij de woning. De uitstraling die je hier oppikt is die van een jong en gelukkig gezin. 

________________________________________

Nr. 4

Hilvarenbeek, tuininspiratie

Villa Hilvarenbeek

De volgende in de rij is letterlijk een piece of art. De enorme kunstwerken in de tuin zijn een verlengstuk van de woning en zorgen ervoor dat woning en tuin naadloos in elkaar overgaan. Het immense zwembad is jaloersmakend en het poolhouse heeft een zeer warme en uitnodigende uitstraling. In zo’n tuin zal iedereen zich thuis kunnen voelen.  

Deelnemende partijen: Knops Tuindesign (tuinontwerp en -aanleg) VSB Wellness (zwembad, de sauna en de infraroodsauna), BTM Bas Timmermans Metaal (het kunstwerk bij het zwembad, de tuinpoorten, het hekwerk met zuilen en de automatische schuifpoort), Borek (buitenmeubilair)

________________________________________

Nr. 5

wolfs architecten, tuin

Wolfs Architecten

De laatste tuin laat zien wat je allemaal kan met een ruimte, zonder dat je royale hectares ervoor moet inzetten. Deze compacte tuin heeft alles wat je nodig hebt: een los en aangrenzend terras, een heerlijk zwembad, mooie plantenbordes en tevens grasland. De avondfoto’s geven tevens aan hoe je ook in de avond kunt blijven genieten van de tuin. 

Deelnemende partijen: Van Helvoirt Groenprojecten (tuinaanleg), Van Gemert Zwembaden en Sauna’s B.V. (buitenzwembad)

Tekst: Marlou Peters – Overkamp

Meer lezen over zwembaden? Klik dan hier!