5 x Exclusieve moderne villa

Ga je een villa bouwen? Wellicht is een moderne villa iets voor jou? Belangrijk bij de moderne bouwstijl is dat de uitstraling die de moderne villa’s buiten hebben, ook binnen zichtbaar is. Dit wordt gedaan door de ruimtes open en ruimtelijk te houden, vaak zie je dan ook een open trappenhal of een zwevende trap, multifunctionele ruimtes die allemaal met elkaar verbonden zijn.

Kenmerken van de moderne bouwstijl zijn individualiteit, vormgeving, transparantie en technologie. De moderne bouwstijl herken je aan de strakke vormgeving met platte daken. Er wordt veel gebruik gemaakt van strakke, eenvoudige vormen. Met de plaatsing van deze eenvoudige vormen wordt vaak gespeeld, op deze manier ontstaat er diepte in de moderne villa’s. In deze vlakken zijn vaak grote ramen geplaatst zodat de villa voldoende lichtinval heeft.

Het materiaal dat gebruikt wordt voor de buitenkant van deze moderne villa’s verschilt. Vaak is het steen, beton, hout, metaal of pleisterwerk, zolang het maar duurzame materialen zijn. Ook aan technologie valt er niets te missen, binnen- en buitenshuis worden allemaal handige snufjes toegevoegd die het leven in deze moderne villa’s gemakkelijk maakt.

________________________________________

Nr. 1

Moderne villa in natuur, Moderne villa, design, exclusief, the art of living, Van Egmond Totaal Architectuur, van egmond

Deze moderne villa is echt een plaatje! Architect Egmond heeft dit ontwerp gemaakt waar hij heeft ingespeeld op de omringende natuur. Aan de straat kant is de woning redelijk op een dichte wijze gebouwd. Hierdoor behoud je veel privacy en krijg je de drukte van de straat niet mee. De achterkant van de woning bestaat bijna alleen maar uit grote glaspartijen. Je wordt meegetrokken in de grote tuin en kunt optimaal genieten van het buitenleven.

Deelnemende partijen: Van Egmond Totaal Architectuur (architect), Bouwbedrijf Niersman (aannemer), Milovito Glass Mosaic (mozaïek).

________________________________________

Nr. 2

Moderne Villa, Marco van Veldhuizen, Studio Marco van Veldhuizen, the art of living, villa, exclusief, modern, modern design,

Deze villa is een goed voorbeeld van een tijdloos ontwerp met minimalistische tintjes. Met prachtige zichtlijnen is alles in perfecte harmonie met elkaar. Deze woning is niet een klassiek voorbeeld van een moderne woning, maar zo zie je maar; je kunt allerlei kanten op met de moderne stijl.

Deelnemende partijen: Studio Marco van Veldhuizen (architect), Bouwbedrijf W. Heij B.V. (aannemer).

________________________________________

Nr. 3

modern design, villa, moderne villa, Exclusief, moderne ontwerp, design, the art of living, Marbella villa in Brabant, RMR Interieurbouw

Deze villa stijgt boven de verwachtingen van de bewoners uit. Het roept een gevoel van vrijheid op en het vakantie gevoel komt naar boven. Het is een moderne eigentijdse villa met innovativiteit in vorm en techniek. De indeling van de woning is heel bijzonder, de ruimtes zijn groot maar ogen niet enorm. Ook vloeien alle ruimtes naadloos in elkaar over. Het biedt enorm veel mogelijkheden en plekken waar je even tot jezelf kunt komen.

Deelnemende partijen: René van den Hout (architect), Janssen Aannemers (aannemer), Schilderbedrijf Ghering B.V. (schilderwerken binnen en buiten), Livium (shutters en louvrepanelen).

________________________________________

Nr. 4

moderne villa, villa bouwen

Deze villa is ook een goed voorbeeld waar huis en omgeving elkaar aanvullen. Dit was dan ook het doel wat Maas architecten voor ogen had. Er zijn zowel voor als achter grote ramen geplaatst die een onbetaalbaar uitzicht verzorgen. Vanuit de keuken is er prachtig uitzicht op de grote treurwilg in de tuin.

Deelnemende partijen: Maas Architecten (architect), Bouwbedrijf Steggink (aannemer).

________________________________________

Nr. 5

Moderne villa, Lab 32, the art of living, villa bouwen

Een villa aan het water, dat is toch wat iedereen graag zou willen. Deze moderne, eigentijdse villa is gerealiseerd door Lab32. Opvallend aan deze villa zijn de zwevende, sculpturale vormen. Er is gespeeld met de zichtlijnen die zorgen voor ruimtelijkheid. Daarnaast ligt deze villa natuurlijk ook op een top locatie.

Deelnemende partijen: Lab32 Architecten (architecten), Van Ballegooijen afbouw B.V. (stucwerk binnen en buiten), NedZink B.V. (zinken panelen).

 

Tekst: Celine Jacobs

___

Benieuwd naar onze top lijst van Klassieke villa’s of meest Unieke keukens?