5 x woonkamer inspiratie voor de mooiste livings 

De woonkamer biedt je de kans om met het gezin een gezellige avond te beleven. Het is daarom fijn wanneer de living een sfeervolle uitstraling heeft. Na een lange werkdag is het heerlijk om op de bank te ploffen. Hoe kun je jouw woonkamer mooi inrichten en wat moet het uitstralen? The Art of Living heeft 5 prachtige livings uitgekozen voor de ultieme woonkamer inspiratie. 

Zie je dé woonkamer hiertussen staan? Klik door op de foto’s om naar het originele project te gaan voor nog meer inspiratie!

________________________________________

Nr. 1

living, woonkamer inspiratie, bart van wijk

Bart van Wijk

Deze interieurontwerper heeft echt léf! Eigenlijk staat het interieur helemaal niet volgestopt met spullen, maar toch gebeurt er overal steeds iets. Je raakt hier niet uitgekeken. Achter de bank is gekozen voor een opvallend center piece dat toch bestaat uit natuurlijke kleuren. De techniek waarmee dit schilderij is gerealiseerd is ook echt bewonderingswaardig. 

________________________________________

Nr. 2

bob manders, woonkamer

Bob Manders

Living nummer twee is weer een prachtig contrast met de eerste. Daar waar bij Bart van Wijk veel gebeurt en veel afwisseling is, daar heeft Manders juist weer gekozen voor rust en eenheid. Alle kleuren komen uit hetzelfde palet, nergens is gekozen voor een print en werkelijk één plant was voldoende. Het is een compleet andere beleving, maar net zo creatief. 

Deelnemende partijen: Bas Openhaarden (open haard), Revy Stone (vloeren), De Brug Timmerfabriek (kozijnen, deuren en ramen)

________________________________________

Nr. 3

lab32 architecten, living, woonkamer inspiratie

Lab32 Architecten

Als je deze living als opdracht krijgt om te stylen, dan zal je ervaren dat de hemelpoorten voor je opengaan. De enorme bak licht die binnenkomt geeft je werkelijk alle mogelijkheden. Daarbij is de ruimte ook ideaal en lijkt geen enkele beperking te hebben. De gekozen meubels vullen de ruimte heel logisch in de lengte. Vooral de bank die aan beide kanten bruikbaar is, is echt een slimme keuze. 

Deelnemende partijen: Hora Barneveld (levering De Extra Soft van Living Divani), Boley (gashaard), DRT Gietvloeren (gietvloer)

________________________________________

Nr. 4

marcel woltericnk, woonkamer inspiratie

Marcel Wolterinck

Nummer vier is weer een totaal andere living. Maar goed ook, want vijf dezelfde livings etaleren is natuurlijk niet wenselijk. Dit ontwerp van Marcel Wolterinck is een prachtige combinatie van klassiek en landelijk met een snufje modern. Zo is de raambekleding enorm modern qua kleur en materiaalsoort, maar de bank met ton sur ton kussens is weer een prachtige greep uit het landelijke palet.  

Deelnemende partijen: Indivipro Netherlands bv (gordijnen en raamdecoratie)

________________________________________

Nr. 5

visie architecten, living

Visie Architecten

De vijfde living is een mengelmoes te noemen van verschillende stijlen. Het landelijke zie je heel duidelijk terugkomen in de gebinten aan het plafond en de houten schuifdeuren. De stalen deuren en het stalen framewerk onder de bank is duidelijk uit een moderne collectie gehaald. De kleurencombinatie van groen met okergeel is bijna in de hoek van eclectisch te plaatsen.  

Deelnemende partijen: BetonReform (betonnen vloer), Hout en haard (haard)

Tekst: Marlou Peters – Overkamp