5x adembenemende buitenzwembaden 

Willy Naessens Swimming Pools

Een eigen buitenzwembad. Je droomt er misschien al jaren van. Een eigen plek om optimaal te kunnen genieten van de zomer in eigen land. Baantjes trekken, zonnebaden en de uitgelezen plek voor kids om zich te vermaken met waterpret. Een buitenzwembad is de perfecte toevoeging aan jouw huis en tuin. Een luxe object waar je keer op keer plezier van hebt. Maar hoe ga je beginnen? Er zijn ontzettend veel varianten op het gebied van stijl, afwerking, vormen etc. Willy Naessens Swimming Pools is al 60 jaar specialist op het gebied van zwembaden bouwen. Dé partij om jou op weg te helpen bij het bepalen van het ontwerp van een zwembad. Willy Naessens Swimming Pools zet 5 pracht exemplaren op een rijtje. Laat je inspireren door de mooiste buitenzwembaden! 

buitenzwembad, tuin, Luxe tuin, The Art Of Living

Overloopzwembad 

Dit buitenzwembad is strak, modern en stijlvol. Het is een overloopzwembad. Dit houdt in dat het waterniveau even hoog staat als de rand van het zwembad. Hierdoor ontstaat een een prachtig visueel spiegeleffect: het overloopbad is in harmonie met de omgeving. Esthetisch gezien kent dit zwembadtype dan ook geen gelijke. Het zwembad is van binnen afgewerkt met donker materiaal. Hierdoor oogt het zwembad bjina als een zwemvijver. Natuurlijk, maar toch ontzettend stijlvol. 

Zwevend element 

Nummer twee in de lijst is nog een overloopzwembad. Niet gek dat een overloopzwembad meerdere keren terug komt in deze selectie. Steeds meer en meer zien we dit soort zwembaden voorbij komen. Deze uitvoering is een staaltje vakmanschap. Het langwerpige zwembad vindt aansluiting bij de woning en de rest van de tuin. Een bijzonder element is het ‘zwevende dak’. Het terras start bij het poolhouse en wordt vakkundig doorgetrokken tot zelfs over het zwembad heen.  

buitenzwembad, tuin, Luxe tuin, The Art Of Living

Ibiza stijl 

Denk je aan zon, zee en strand, denk je aan Ibiza. De relaxe sfeer van het eiland wordt al jaren doorvertaald in interieur- en tuinontwerpen. Zo ook in deze tuin. We zien een skimmerzwembad welke is afgewerkt met een liner. Het spierwitte van de lijn in combinatie met het blauwe water zorgt voor een contrast wat je direct laat denken aan zonnige oorden. Door dezelfde tegel te gebruiken rondom het zwembad én het terras voor het poolhouse wordt alles één geheel.  

buitenzwembad, tuin, Luxe tuin, The Art Of Living

Zwembad in stadstuin 

Wie denkt dat zwembaden alleen geschikt zijn voor grote(re) tuinen buiten de stad, heeft het mis! Bij een smalle herenwoning in de stad werd dit skimmerzwembad geplaatst. Een buitenzwembad van een wat kleiner formaat. Ondanks dat er rekening gehouden moet worden met de vierkante meters, doet dat niks af aan het eindresultaat. Laat dit ook een inspiratiebron zijn voor jou! Woon je in de stad en dacht je dat een zwembad geen optie was? Neem dan eens contact op met de specialisten van Willy Naessens Swimming Pools. In plaats van te denken in beperkingen, denken zij in oplossingen. Wellicht kan jouw droom toch nog werkelijkheid worden… 

buitenzwembad, tuin, Luxe tuin, The Art Of Living

Bohemiansfeer 

Last but not least, een zwemkanaal in Bohemian stijl. Het naastgelegen terras met schaduwdoeken vormt een mooie aanvulling op het azurblauwe water. Het langgerekte bad is ideaal om baantjes te zwemmen. Wie verder kijkt ontdekt ook een zogenoemde plage. Dit is een strook over de korste zijde van het zwembad. Een ondiep plateau wat de uitgelezen plek biedt om te zonnen of te loungen. Een plage is ook nog eens multifunctioneel. Door het plateau is er ruimte om het rolluik in op te bergen. Ideaal!  

Editor: Media team

Datum: 22-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living