5x bijzondere trappen | The Art of Living

Als je denkt dat een trap vooral functioneel moet zijn, heb je een grote trend aan je voorbij laten gaan. Trappen zijn tegenwoordig statement pieces in de high end woningen van ons platform. De beste ijzersmeden worden ingeschakeld om de meest kunstzinnige trapleuningen te maken. Ook gespecialiseerde houtspecialisten worden vaak aan het werk gezet om unieke wenteltrappen te maken die zowel functioneel als esthetisch een functie hebben. We hebben de 5 meest bijzondere trappen voor je overzichtelijk op een rijtje gezet.

________________________________________

Nr. 1

bijzondere trappen | Boley, the art of living

Boley

Als je houdt van moderne kunst, kan je deze trap vast en zeker waarderen. De trappenwanden zijn aqua groen/blauw en gesneden met een laser waardoor een mooi design ontstaat. De treden zijn van glas dat in dezelfde kleurenwaaier valt: groen/blauw.

________________________________________

Nr. 2

bijzondere trappen | Lenz, the art of living

Hektracon

Nummer twee in het lijstje van bijzondere trappen is een zeer charmante wenteltrap in de kleur wit met eikenhout op de treden. Dit exemplaar is echt een piece of art. Eigenlijk moet je bij het artikel van dit project kijken, want daar staan nog veel meer foto’s van de trap!

________________________________________

Nr. 3

bijzondere trappen | Noordenne, the art of living

Noordenne Interior & Exterior Design

Alleen dit in- en exterieurbedrijf can pull a trick like this: een gigantische trap middenin de ruimte plaatsen en toch nog steeds de allure van een fancy hotel behouden. De glazen trapschermen zorgen ervoor dat openheid blijft behouden. De stalen constructie is ineens prachtig om naar te kijken.

________________________________________

Nr. 4

bijzondere trappen | Thomas de Gier, the art of living

Tim Staal Design

Deze woning heeft niet zomaar een trap maar een waar trappenhuis! Om het geheel niet te benauwend te maken is op de eerste verdieping gekozen voor een open trap als gevolg. Het hout met staal blijft een mooie en tijdloze combinatie.

________________________________________

Nr. 5

bijzondere trappen | Van Bruchem Staircase, the art of living

Van Bruchem Staircase

En de prijs voor de mooiste wenteltrap ooit gaat naar… Van Bruchem Staircase! Deze trap wil je niet eens gebruiken, zo mooi is hij! Hij is tevens het bewijs dat een trap prima middenin je huis geplaatst kan worden zonder dat dat als storend wordt ervaren.

___

Tekst: Marlou Peters-Overkamp