5x een prachtige garagedeur van Different Doors

Different Doors

De garagedeur bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van de gevel. Daarom is het belangrijk dat deze niet alleen praktisch is, maar er ook esthetisch hoogwaardig uit komt te zien. De garagedeur moet qua uitstraling aansluiten bij het karakter van de woning. Gelukkig maakt het voor Different Doors niet uit of jouw woning een landelijke, moderne of klassieke uitstraling heeft, zij realiseren altijd een garagedeur op maat. Om je kennis te laten maken met hun kennen, kunnen en vakmanschap hebben wij vijf projecten van Different Doors geselecteerd. Laat je er vooral door inspireren!  

Onbegrensde mogelijkheden  

We beginnen meteen met een onbeschrijflijk mooi project. Different Doors heeft de garage voorzien van maar liefst drie houten sectionaaldeuren. Dit project is een goed voorbeeld van de onbegrensde mogelijkheden die je als klant hebt. Er zijn namelijk twee verschillende typen garagedeuren gemonteerd, die beide enorm verschillen op het gebied van ontwerp, productie en montage. Twee van de drie deuren zijn uitgevoerd in een klassieke stijl, terwijl de derde garagedeur, met houten latten, perfect overloopt in de gevelbekleding. Door jarenlange ervaring, een eigen productiefaciliteit en vakkundige montage wist Different Doors een prachtig einderesultaat te realiseren. 

Gelijk met de gevel  

Wederom tonen we je graag een project waarbij een mooie garagedeur gelijk met de gevel werd geplaatst. De houten latten van de deur stroken perfect door op de houten latten van de gevelbekleding. Dit maakt het moeilijk de garagedeur van de gevel te onderscheiden. Het exterieur krijgt hierdoor een bijzondere uitstraling. Om de eenheid nog meer te benadrukken is hetzelfde hout toegepast dat ook voor andere elementen in de gevel werd gebruikt. Dit voorkomt dat de garagedeur er qua kleur net iets anders uit komt te zien. Een waanzinnige woning met een hedendaagse uitstraling werd zo realiteit.  

 

 

Vier garagedeuren  

Graag tonen we je ook nog een fantastisch project van ongekende klasse. Bij dit project heeft Different Doors twee verschillende typen houten sectionaaldeuren mogen plaatsen en vier garagedeuren in totaal. Zodra je het perceel betreedt word je oog direct getrokken door twee houten garagedeuren en daarnaast zijn aan de zijkant ook twee houten garagedeuren gelijk met de gevel geplaatst. Alle deuren zijn qua uitstraling identiek aan elkaar, waardoor de woning op visueel vlak een harmonieuze uitstraling krijgt. Verder viel de keuze op essenhout met een stijlvolle, donkere afwerking. Dit sluit erg goed aan bij het eveneens donkere metselwerk en contrasteert juist op mooie wijze met de strak gestuukte delen van het huis. Kortom, er is fantastisch werk geleverd.

Uniek botenhuis  

Wat deze schitterende woning uniek maakt is het botenhuis dat aan de achterkant gelegen is. Dit botenhuis beschermd de boot van de bewoners middels een houten sectionaaldeur. Het mooie van deze ‘garagedeur’ is dat hij als het ware boven het water lijkt te zweven. Daarnaast is het boothuis ook eenvoudig te betreden met een loopdeur. Beide deuren gaan volledig op het design van het exterieur. Dit komt doordat de houten latten, die de gevel sieren, worden doorgetrokken naar de deuren. Hierdoor lijkt het één strak geheel. Wederom is het daardoor moeilijk om de deuren van de gevel te onderscheiden.  

Japanse techniek  

Bij het volgende project werd gebruik gemaakt van prachtig Japans Zwarthout. Dit hout kenmerkt zich door zijn unieke, diepzwarte uitstaling die wordt verkregen door een eeuwenoude Japanse techniek; Shou Sugi Ban. Dit houdt in dat het oppervlakte van het hout verbrand, waardoor een verkoolde laag op het hout komt te liggen. Hierdoor kreeg de prachtige garagedeur een karakteristieke uitstraling en werd zijn levensduur verlengd. Toch is het niet alleen het hout dat deze garagedeur bijzonder maakt. Ook de manier waarop hij naadloos integreert met de gevel is benoemwaardig. Dit is dan ook niet voor niets een van de specialiteiten van Different Doors.  

Editor: Media Team

Datum: 27-12-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Different Doors