5x een spraakmakende moderne tuin  

Sparq Tuinen

De zomer komt eraan en dat betekent dat iedereen veel meer tijd buiten door zal gaan brengen. Daarom is een fijne, heerlijke buitenruimte echt een vereiste. Een waanzinnig terras, een royaal zwembad en prachtige beplanting; het liefst heb je het allemaal in je tuin. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je een goed tuinontwerp hebt. Op deze manier is de indeling logisch, wordt er rekening gehouden met noodzakelijke elementen en ziet het er ook nog fenomenaal uit. Een bedrijf dat met al deze elementen rekening houdt is Sparq Tuinen. Zij ontwerpen tuinen in allerlei soorten en maten. In dit artikel laten we je kennis maken met vijf van hun geweldige projecten, je zal er weg van zijn als een moderne tuin jouw ding is. 

Strakke tuin met groene sfeer 

Modern, strak en sober zijn de kernwoorden die gebruikt kunnen worden om deze buitenruimte te beschrijven. Het huis werd volledig in dezelfde sfeer gebouwd en om het exterieur nog meer kracht bij te zetten koos men ervoor dezelfde kenmerken in de tuin toe te passen. Hierdoor wordt de buitenruimte een directe verlenging van de leefomgeving binnen. De lijnvoering loopt dan ook door en er is rekening gehouden met kleur- en materiaal gebruik. De beplanting contrasteert juist weer met deze strakke vormgeving waardoor de tuin wat speelser wordt en meer dimensie krijgt.  

Verbindende schakel 

De volgende moderne tuin is er een met een imposant zwembad en een heus poolhouse. Dit zwembad vormt de verbindende schakel tussen het overdekte terras en het woonhuis. Daarnaast is het poolhouse is dé perfecte plek om tot rust te komen na een drukke werkdag. Ook in de winter is het hier heerlijk vertoeven, de glaswanden kunnen gesloten worden en er werd een heater geïnstalleerd. Daarnaast moest de tuin onderhoudsvriendelijk zijn, daarom werd er beregening geïnstalleerd en is een maairobot verantwoordelijk voor het gazon. Het beeld blijft hierdoor altijd rustig en verzorgd.  

Naadloze overgang 

Deze hedendaagse villa kreeg ook een fantastische moderne tuin ontworpen door Sparq Tuinen. Er is goed te zien dat de bouwkundig architect en de tuinarchitect met elkaar optrokken. De woning en de buitenruimte sluiten naadloos op elkaar aan. De betonvloer werd doorgetrokken van binnen naar buiten en de verschillende hoogtes, die het huis kenmerken, lopen ook door in de tuin. Daarnaast zijn zowel in huis als in de tuin plaatsen voor privacy gecreëerd. Bijvoorbeeld rondom het zwembad met behulp van een antracietkleurige muur. Gelukkig doet dit niets met de weidsheid van de kavel. 

Mix van stijlen 

In de volgende tuin ontmoeten de klassieke en moderne tuinarchitectuur elkaar. Er werd gekozen voor een klassieke inslag om zo de architectuur van de originele pand eer aan te doen. Daarom viel de keuze op oude klinkers die het pad in de voortuin vormen en uit de kluiten gewassen taxusbollen. De woning werd verbouwd en kreeg een nieuwe, strakke uitbouw met krachtige, ruimtelijke structuren. Het tuinontwerp sluit daarbij aan door een asymmetrische vlakverdeling van terrassen en groenvlakken. Veel tinten groen kregen een plek binnen deze tuin. Grote groepen beplanting zorgden ervoor dat het ontwerp compleet werd.  

Moderne tuin, zwembad, Sparq Tuinen

Luxe uitstraling 

Voorheen was deze moderne tuin een verouderde buitenruimte met een wirwar aan plantenvakken en nauwelijks plaats om te zitten. Het werd tijd om ruimte te maken. In de nieuwe setting zijn meerdere fijne plekken gecreëerd om bijvoorbeeld te tafelen of tot rust te komen. Om een balans tussen deze plekken te creëren zijn diverse elementen van hout toegevoegd. In combinatie met de keramische tegels kreeg de tuin een luxe, exclusieve uitstraling. Om het geheel helemaal af te maken werden de randen van het zwembad in dezelfde keramische steen uitgevoerd en dat zorgt weer voor een bepaald soort rust.  

Ben je benieuwd naar andere ontwerpen van Sparq Tuinen of wil je weten wat zij voor jou en jouw tuin kunnen betekenen? Dan kun je hen altijd om advies vragen.  

Editor: Media team

Datum: 05-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Ter Of Living

Fotografie: Sparq Tuinen