5x leren wandbekleding van Alphenberg

Alphenberg

Alphenberg heeft het meest exclusieve assortiment op het gebied van leren toepassingen. Ze zijn al jarenlang bezig met de innovatie rondom leer en daar is een erg veelzijdig assortiment uit naar voren gekomen. Denk aan lederen trappen, vloeren, deuren, keukens, en uiteraard leren wandbekleding. Op dit laatste gaan we graag nog wat dieper in. Het is namelijk heel eenvoudig om jouw interieur een indrukwekkende en exclusieve uitstraling te geven met leren wandbekleding. Om dit aan te tonen hebben we een aantal prachtige projecten van Alphenberg uitgezocht. Ze laten zien hoe leer op mooie wijze verweven raakt met het interieur.

Hoogwaardige afwerking

Een sparkle of Hollywood is te herkennen in dit fantastische interieurontwerp. Dit penthouse kenmerkt zich door grote meubelen en een nette afwerking. Deze hoogwaardige afwerking maakt zich niet alleen kenbaar door de verlichting en hoge plinten, maar ook doormiddel van de wanden. Een voorbeeld hiervan is de wand waar de televisie tegenaan hangt. Deze werd volledig bedekt met leer. Hierdoor lijkt hij haast onderdeel van het tv-meubel, toch is niets minder waar.

Natuurlijke materialen

Dit penthouse straalt warmte, luxe en rust uit. Er werd rekening gehouden met de verschillende uitgangspunten die de opdrachtgever aandroeg en dat resulteerde in een spraakmakend geheel. Het wooncomfort straalt ervan af. Om deze rust en exclusiviteit de overhand te laten nemen, werd gekozen voor  natuurlijke materialen zoals leer. Dit materiaal is niet alleen natuurlijk, maar oogt ook robuust en chique.

Uitgebalanceerd interieur

Na een grote renovatie kozen de opdrachtgevers van dit schitterende huis voor een uitgebalanceerd interieur. In iedere ruimte komen dezelfde rijke materialen terug; denk aan natuursteen en eikenhout. In de woonkamer werd daar echter nog leren wandbekleding aan toegevoegd. Er werd gekozen voor leer in een lichte zandkleur. Waardoor de toepassing rondom de haard niet te opzichtig is, maar wel de toon zet voor de rest van het interieur.

Een harmonieus geheel

Terugkerende materialen spelen een belangrijke rol in dit spraakmakende interieurontwerp. Op deze manier werd namelijk samenhang gecreëerd tussen verschillende ruimtes en verdiepingen. Dit betekent dat de roomdivider, die de leefruimtes scheidt, werd bekleed met tuigleer. Dit leer komt vervolgens terug in de lampen boven de eettafel en in de stalen deuren van de masterbedroom. Het donkere leer geeft het interieur een stoere en robuuste uitstraling en dat is precies de opdrachtgevers naar op zoek waren.

Maatwerk interieur

Luxueus en authentiek zo het laat interieur van deze woning zich het beste omschrijven. Om tot dit resultaat te komen werd de riante woning voorzien van een hoogwaardig maatwerk interieur dat perfect past bij de opdrachtgever en de omgeving. Er werd gekozen voor grijze leren wandbekleding in de eetkamer om zo een hotel-chique sfeer te creëren. De kleurtint past erg goed binnen het kleurenpalet waardoor de muur echt onderdeel wordt van zijn omgeving.

Meer over leer

Deze producten en toepassingen van Alphenberg tonen aan dat leer een uniek product is. Elke huid is anders en daardoor ontstaan verschillende patronen en kleuren. Dus ben je opzoek naar een unieke toevoeging aan jouw interieur, dan is leren wandbekleding wellicht de oplossing. Neem dan ook geheel vrijblijvend contact op met Alphenberg.

Editor: Media team

Datum: 25-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Jurrit van der Waal

Fotografie: Patrick Meis

Fotografie: Peter Baas

Fotografie: Pilar Shoots