5x planten in je interieur | The Art of Living 

Planten in het interieur zijn al een langere tijd enorm booming in de interieurbranche. Het groen van de plant is altijd een rustgevende toon binnen een interieur. Daarbij geeft de vorm van het blad extra uitstraling aan de ruimte. Een plant maakt met de bladeren ook weer een patroon binnen een compleet uitgedacht plan. En juist als dat de boel wat opschudt, is de plant een wenselijk element.  

________________________________________

Nr. 1

Planten in interieur, Caren Pardovitch, The Art Of Living

Caren Pardovitch

In dit bijzondere ontwerpt breekt de keuken de lengte van de ruimte op als een soort room divider. De plantenrekken erboven versterken dat effect duidelijk. De planten geven deze klassieke ruimte huiselijke warmte.  

________________________________________

Nr. 2

Claire Ansems geeft duidelijk de voorkeur aan opvallende planten. Item 1 is opvallend vanwege de grootte en eist daarmee een dominante rol op binnen de ruimte. De cactus is wat dat betreft een meer bescheiden exemplaar, maar toch van een uniek soort.

Claire Ansems

Claire Ansems geeft duidelijk de voorkeur aan opvallende planten. Item 1 is opvallend vanwege de grootte en eist daarmee een dominante rol op binnen de ruimte. De cactus is wat dat betreft een meer bescheiden exemplaar, maar toch van een uniek soort.

________________________________________

Nr. 3

Planten in interieur, Jeroen van Zwetselaar, The Art Of Living

Jeroen van Zwetselaar

Deze interieurontwerper heeft de planten in deze woning zelfs een eigen hoek gegeven! Het leuke ervan is dat alle planten anders zijn en toch zo ontzettend goed combineren met elkaar. 

________________________________________

Nr. 4

Studio Sluijzer

Wat Studio Sluijzer heel goed doet hier is de verlichting volledig erop instellen om de planten uit te lichten. Hierdoor ontstaan prachtige patronen op de muren. De muur van mos op de badkamer is van een totaal ander kaliber, maar ook heel bijzonder. 

________________________________________

Nr. 5

Thomas de Gier

In het laatste voorbeeld nemen de planten juist een zeer bescheiden plaats in. De aandacht gaat vooral naar de ontzettend hoge potten met champagneglans. De plant mag dan ook prima van ingetogen soort zijn, anders zou het al snel too much zijn. 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp