5x prachtig geïmplementeerde garagedeuren

Different Doors

Het exterieur van de woning is het eerste dat bezoekers en voorbijgangers zien. Het uiterlijk van het exterieur is dan ook wel het visitekaartje van de woning. Daarom vind je het wellicht belangrijk dat alles klopt en dat alle elementen die het exterieur vormen op een schitterende manier bij elkaar aansluiten. Het materiaal waarvan de gevel wordt gemaakt moet passen bij het dak en de kozijnen. Maar ook de deuren moeten daar natuurlijk weer bij aansluiten en dan hebben we het niet alleen over de voordeur, want de garagedeur is minstens net zo belangrijk. Voorbeelden waarbij de garagedeur op een prachtige wijze werd geïmplementeerd tonen we je in dit artikel. Different Doors was verantwoordelijk voor al deze schitterende deuren.  

Sectionaaldeur 

Allereerst tonen we je graag deze fraaie, modern landelijke villa met rieten dak. Different Doors kreeg de kans de complete gevel van deze fenomenale woning, te bekleden met hout en een elektrisch sectionaaldeur en voordeur te installeren. Het geheel is gemaakt van afrormosia hout waarin de oorspronkelijke houtnerven nog duidelijk in terug te zien zijn. De nerven en de goudbruine kleur van het hout geven de modern noch landelijke villa een tijdeloze en warme uitstraling. Enkele details in het interieur van de woning werden van hetzelfde hout gemaakt, waardoor in- en exterieur naadloos op elkaar aansluiten. Deze fantastische garagedeur is zeker het omkijken waard.  

Garagedeur, gevelbekleding, The Art Of Living

Onzichtbaar 

Het monumentale pand waar de volgende garagedeur in werd geplaatst werd volledig in ere herstelt. Daarom vonden de bewoners het belangrijk dat het oorspronkelijke aanzicht van de woning werd behouden. Toch moesten er twee auto’s binnen kunnen parkeren. Dit bleek een uitdaging, maar het was zeker niet onmogelijk. Doordat Different Doors de houten deuren in eigen productie heeft was het mogelijk om de details van het pand te verwerken in de garagedeur. Hierdoor is de deur bijna onzichtbaar en volledig geïntegreerd in de wand. De oorspronkelijke stijl van de woning werd zo op een tactvolle manier behouden.  

 

Garagedeur, gevelbekleding, The Art Of Living

Blikvanger 

Een garagedeur zoals deze zag je nog niet eerder. Deze riet gedekte garage kreeg een gevel die volledig werd bekleed met hout waarin een elektrisch houten sectionaaldeur werd geïntegreerd. De gevel loopt in een punt omhoog en krijgt daardoor net zoveel aandacht als de naastgelegen schuurwoning. In samenwerking met bouwbedrijf van Laar heeft Different Doors ervoor gezorgd dat de sectionaaldeur naadloos aansluit bij de rest van de gevel en dus bij de rest van het ontwerp. Pas wanneer de garagedeur wordt geopend is hij zichtbaar. Het openen verloopt erg soepel middels een draadloze handzender. Opnieuw werd een prachtig totaalconcept gecreëerd, want ook de woning werd volledig naar deze stijl vormgegeven.  

Garagedeur, gevelbekleding, The Art Of Living

Oorspronkelijke uitstraling 

Het volgende project toont de onbegrensde mogelijkheden van houten garagedeuren. Wederom moest deze deur aansluiten bij het exterieur van het gebouw waarin hij geplaatst zou worden. Deze boerderijschuur kent een landelijke stijl waarbij je wellicht niet zo snel elektrische deuren zou verwachten. Toch werd er gekozen voor een uitvoering van een openslaande sectionaaldeur. De grote openslaande deuren zijn namelijk al jaren kenmerkend voor boerderijen. De bewoners waren erg tevreden met het resultaat omdat de garage zo modern werd zonder zijn oorspronkelijke uitstraling te verliezen.  

Garagedeur, gevelbekleding, The Art Of Living

Warme uitstraling 

Different Doors was bij deze villa verantwoordellijk voor maar liefst drie op maat gemaakte houten sectionaaldeuren. De volledige gevel werd verzorgd door Different Doors om op deze manier de deuren onzichtbaar te kunnen implementeren. In gesloten stand is niet te zien dat de wand eigenlijk bestaat uit verschillende deuren. Op afstand of via het paneel zijn ze te openen en verlenen ze toegang tot een ruime garage. Er werd gekozen voor een houten bekleding omdat dit mooi contrasteert met de wit gestuukte muren en grote ramen. Hierdoor oogt de villa modern en krijgt de woning ook een natuurlijke warme uitstraling. 

Over Different Doors 

Different Doors is specialist in houten voor- en garagedeuren. Door jarenlange ervaring zijn de mogelijkheden onbegrensd en dat is terug te zien in deze projecten. Ze maken de deuren volledig naar de wens van hun klant en zorgen ervoor dat alles volledig op maat wordt gemaakt. Zo zag je het nog niet eerder.  

Editor: Media team

Datum: 19-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Different Doors