5x projecten met een terrasverwarmer van HEATSTRIP

HEATSTRIP

Met het Nederlandse weer weet je nooit wat je kan verwachten. Als de ene dag de zon schijnt, kan het de volgende dag regen of onweren, er is werkelijk niets over te zeggen. Maar wanneer de zomer begint ontstaat de behoeften om buiten te zitten, ondanks de weersvoorspelling. Met een overkapping kom je dan al een heel eind. Maar wanneer je een stapje verder gaat en kiest voor de terrasverwarming van HEATSTRIP, kun je pas echt het hele jaar door genieten van de buitenruimte. We tonen je dan ook graag vijf projecten waar HEATSTRIP onderdeel van is geweest en hoe hun product op schitterende wijze werd verwerkt op het terras of in de overkapping.  

Terrasverwarmer, tuinontwerp, HEATSTRIP

Strategische plaatsing 

Aan de achterzijde van deze riante villa is een overdekt terras gesitueerd. Door de strategische plaatsing van de openslaande deuren werden het terras en de buitenruimte betrokken bij het interieur. Om de binnen- en buitenruimtes nog meer met elkaar te verbinden koos men voor de terrasverwarming van HEATSTRIP. De heaters zorgen ervoor dat het terras eerder gebruikt wordt en dat de bewoners langer buiten willen zitten. Door te kiezen voor terrasverwarming in dezelfde kleur als de deuren en het hekwerk passen ze perfect bij het ontwerp en gaan ze volledig op in het exterieur.  

Terrasverwarmer, tuinontwerp, HEATSTRIP

Royaal terras verwarmen 

Het volgende project waarbij men koos voor HEATSTRIP is deze modern landelijke villa. Door de combinatie van het stucwerk en het Cape Cod hout kreeg de woning een warme uitstraling en dat maakt de villa erg authentiek. Aan de achterzijde van deze woning, wacht wederom een verrassing; een flinke uitbouw met een royaal overdekt terras.  Doordat het terras zo groot is, werd het voor ‘gewone’ terrasverwarming lastig om het gehele terras voldoende op te warmen. Gelukkig werken de heaters van HEATSTRIP door het stralingswarmte principe waardoor het terras binnen de kortste keren heerlijk warm is.  

Terrasverwarmer, tuinontwerp, HEATSTRIP

Totaalconcept 

Het buitenleven van deze riante villa werd ook een stuk aangenamer gemaakt door te kiezen voor de terrasverwarming van HEATSTRIP. De strakke lijnen in het ontwerp van de villa en de tuin sluiten naadloos aan bij de vorm en de plaatsing van de heaters. Daarnaast past de witte kleur ook erg goed bij de kleuren op het terras en het witte plafond, hierdoor valt de heater niet op en behoudt het terras zijn heerlijke ambiance. Opnieuw werd het terras zo het verlengde van de woning waardoor een echte buitenruimte gecreëerd kon worden. 

Terrasverwarmer, tuinontwerp, HEATSTRIP

Nette afwerking 

Ook een ietwat kleiner terras is fantastisch op te warmen met de terrasverwarmers van HEATSTRIP. In dit geval werden er drie heaters verwerkt in het plafond en dat zorgt voor optimaal genot. De donkere kleur past uitstekend goed bij de lampen en het achter gelegen bijgebouw. Hierdoor klopt het totaalbeeld en oogt het geheel strak en exclusief. Daarnaast is de nette afwerking en de stijlvolle manier van installeren goed te zien. HEATSTRIP heeft dan ook tal van accessoires om de heaters zo mooi mogelijk te verwerken. Denk aan inbouwbakken, verlengbeugels of een verplaatsbare stand.  

Terrasverwarmer, tuinontwerp, HEATSTRIP

Voldoende licht en warmte 

Tot slot nog een project waarbij de heaters volledig opgaan in het exterieur en het ontwerp van de villa. Deze overkapping kreeg een lichtstraat die ervoor zorgt dat er voldoende licht de woning in kan dringen, ondanks de overkapping. Deze lopen schuin af. Wanneer je naar de witte heaters kijkt, zie je dat deze ook aflopen. Hierdoor straalt het terras eenheid uit en wordt het echt een geheel. De schuine plaatsing van de terrasverwarming zorgt er ook voor dat de warme lucht onder de overkapping blijft hangen. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en zal dat je uiteindelijk veel minder energie kosten. 

Editor: Media team

Datum: 28-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: HEATSTRIP