5x projecten van Nobel Flooring; van een parketvloer tot een unieke trap

Nobel Flooring

De vloer is een belangrijke sfeerbepaler met betrekking tot het interieur. Niet alleen vormt hij de basis voor de rest van de inrichting, maar hij moet ook lang mooi blijven. Je maakt er immers iedere dag gebruik van en die sporen mogen niet zichtbaar zijn. Daarom is het slim om samen met een expert te gaan kijken naar de beste mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld Nobel Flooring om advies kunnen vragen. Zij zijn fabrikant van duurzame en hoogwaardige producten, zoals een parketvloer en houten trappen. Om je wat meer inzichten te geven in hun kunnen, hebben we vijf prachtige projecten op een rij gezet. Laat je hierdoor inspireren!  

De conceptstore 

Allereerst tonen we je graag de prachtige vloer in hun eigen conceptstore. Om aan te tonen waarvoor je allemaal bij hen terecht kunt, ligt er zowel een parketvloer met een visgraatmotief, als een mooie houten plankenvloer en een vloer met een uniek motief.  Ondanks de grote verscheidenheid aan verschillende vloeren wordt het interieur toch niet te overdadig. Dit komt doordat de kleuren van de planken goed op elkaar zijn afgestemd. De conceptstore is dan ook het toonbeeld van een doordacht totaalconcept.  

Lichte vloer

In de volgende villa werd een vloer van Nobel Flooring woning breed gelegd. Hierdoor ontstaat een mooie samenhang tussen de verschillende ruimtes en verdiepingen. Er werd gekozen voor een lichte kleur hout, die goed past bij het rustige maar hedendaagse uiterlijk van de woning. Daarnaast komt de kleur ook erg goed overeen met de andere kleuren uit het gebruikte kleurenpalet. De vloer werkt verzachtend en zorgt daardoor voor een fijn harmonieus geheel.  

Vloer in de badkamer

Deze badkamersetting is echt een plaatje. Dat komt door de uitgekiende combinatie van een houten parketvloer met robuuste planken en een stenen bad. Beide elementen hebben een grove structuur waardoor ze elkaar op prachtige wijze weten te complementeren. Toch is het een rustgevende setting geworden doordat gekozen werd voor natuurgetrouwde kleuren. De vloernaad maakt het plaatje helemaal af. Dit project toont aan dat de vloeren van Nobel Flooring in iedere ruimte verwerkt kunnen worden en lang mooi blijven. Ondanks dat de vloer nat kan worden zal hij zijn gewenste look blijven houden. 

Een grijze basis

Een grijze basis was gewenst door de bewoners van deze fenomenale woning. Daarom kozen zij voor een kleurenpalet dat voor een groot deel bestond uit verschillende grijze tinten. De grijze muren en vloer waren bepalend voor de sfeer en het uiterlijk van de rest van het interieur. Het zorgt voor een rustige uitstraling. Door hier donkere elementen aan toe te voegen, zoals de inbouwkasten en de salontafel, wordt het geheel stijlvol en authentiek.  

Authentieke trappen

Tot slot tonen we ook graag nog een andere kwaliteit van Nobel Flooring, het produceren en realiseren van trappen. Een tijd terug zijn zij dan ook een nieuwe afdeling gestart binnen het bedrijf; Nobel Stairs. Deze tak legt de volledige focus op het bekleden, renoveren en plaatsen van trappen. Dit is een logische keuze omdat de parketvloer van een woning vaak doorloopt tot aan de trap. Doordat zij nu beide kunnen produceren, wordt een mooie samenhang tussen de verdiepingen realiteit.  

Editor: Media team

Datum: 10-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Studio Leeman

Fotografie: Dré Wouters

Fotografie: Patrick Meis

Fotografie: Nobel Flooring