5x redenen voor keukens met natuurlijke materialen

SmartDesign Keukenstudio

Wil je graag dat jouw keuken een sfeervolle, warme uitstraling krijgt? Dan is het gebruik van natuurlijke materialen absoluut het overwegen waard. Denk hierbij aan materialen als hout, natuursteen, riet en marmer. Keukens waarin deze materialen een hoofdrol spelen worden gehuld in een heerlijke ambiance. Daarnaast zorgen deze materialen ervoor dat het geheel er tegelijkertijd exclusief en karakteristiek uit komt te zien. Er zijn nog veel meer andere redenen om voor een keukenontwerp met natuurlijke materialen te kiezen. SmartDesign Keukenstudio heeft deze voordelen voor je op een rijtje gezet.  

Keukens, keukenontwerp, SmartDesign Keukenstudio, The Art Of Living

Inspelen op duurzaamheid  

We kunnen tegenwoordig niet meer om het thema duurzaamheid heen. We hechten hier steeds meer waarde aan en dat is dan ook één van de redenen waarom er steeds vaker voor gekozen wordt om natuurlijke materialen te verwerken in keukens. De materialen zien er niet alleen prachtig uit, maar hebben ook een minimale impact op het milieu. Denk aan bamboe, gerecycled glas of natuursteen. Ze worden uit de natuur gewonnen en op een natuurlijke manier verwerkt. Is het gebruik van natuurlijke materialen voor jou nog niet genoeg? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om de materialen te combineren met groene keukenapparatuur zoals een waterbesparende kraan en een energiezuinige koelkast.  

Keukens, keukenontwerp, SmartDesign Keukenstudio, The Art Of Living

Tijdloze esthetiek 

Naast dat natuurlijke materialen erg praktisch zijn, bieden ze ook een unieke en tijdloze esthetiek. Materialen als hout zullen altijd populair blijven, waardoor de keukens ook in een ander opzicht duurzaam worden. Ze gaan ontzettend lang mee en je zal er niet uitgekeken op raken. Kies je voor het rijke en gevarieerde patroon van marmer of ga je toch voor de warme uitstraling van hout; deze materialen voegen gegarandeerd een hoog niveau van verfijning toe aan iedere keuken. Ook op dit vlak zijn de materialen dus het overwegen waard.  

Keukens, keukenontwerp, SmartDesign Keukenstudio, The Art Of Living

Unieke uitstraling 

Natuurlijke materialen zijn ook erg geschikt wanneer je ervoor wilt zorgen dat jouw keuken een unieke uitstraling krijgt. Geen twee stukken hout, natuursteen of bamboe zijn hetzelfde. Dit houdt in dat iedere keuken waarin natuurlijke materialen worden verwerkt een unieke uitstraling heeft. Op deze manier krijgen alle keukens met dit soort materialen een eigen karakter en wordt het ontwerp onderscheidend.  

Keukens, keukenontwerp, SmartDesign Keukenstudio, The Art Of Living

Goed te combineren 

Naast dat natuurlijke materialen van hoge esthetische waarde zijn, komt daar nog een ander voordeel bij kijken; de materialen laten zich uitstekend combineren met andere materialen en verschillende stijlen. Het maakt niet uit of je van een moderne interieurstijl houdt of dat een klassieke stijl jou meer aanspreekt, met natuurlijke materialen kun je werkelijk alle kanten op. Denk aan een mooi, robuust houten werkblad dat je combineert met moderne strakke kasten voor een authentiek eindresultaat. Of ga voor een natuurstenen vloer naast hoogglans witte keukenapparatuur dat een high-end gevoel oproept. Keukens in alle soorten en stijlen worden verrijkt met natuurlijke materialen.  

Keukens, keukenontwerp, SmartDesign Keukenstudio, The Art Of Living

Natuurlijke accessoires  

Tot slot is het erg eenvoudig om keukens met natuurlijke materialen op een stijlvolle manier verder aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan leuke accessoires die ook te herleiden zijn naar de natuur, zo geef je jouw keuken een persoonlijke touch. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie hangplant? Of kies accessoires die de natuurlijke tinten van het materiaal versterken, zoals groen, bruin, geel en goudwarme tinten. Vrijwel alles is mogelijk!

Keukens, keukenontwerp, SmartDesign Keukenstudio, The Art Of Living

Meer over SmartDesign Keukenstudio 

Ben je overtuigd van het gebruik van natuurlijke materialen in de keuken? Schakel dan een expert in die met jou gaat kijken naar de mogelijkheden en jouw wensen in kaart brengt. SmartDesign Keukenstudio helpt je graag op weg. Zij beschikken over de kennis en ervaring om jouw droomkeuken werkelijkheid te laten worden. Ze ontwerpen keukens die creatieve grenzen verleggen en inspelen op jouw leefwijze. Wil je hier meer over weten? Bezoek dan ook eens hun website.  

Editor: Media Team

Datum: 06-11-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living