5x spraakmakende onzichtbare garagedeuren van Different Doors

Different Doors

Different Doors staat bekend om de realisatie van spraakmakende garage- en voordeuren. De deuren die zij ontwerpen en plaatsen zijn niet alleen van hoogwaardige kwaliteit, maar het zijn ook heuse designobjecten. Dit komt doordat het bedrijf altijd maatwerk wil leveren: dus deuren die aansluiten bij de wensen van de bewoners en de stijl van het huis. Het komt dan ook vaak voor dat zij gevraagd worden voor de realisatie van onzichtbare garagedeuren. Hiermee wordt bedoeld dat de garagedeur volledig gelijkloopt met de gevel. De latten die worden gebruikt, lopen over in de gevelbekleding, waardoor de deur onderdeel wordt van het exterieur. Door hun deskundigheid, worden de mooiste onzichtbare garagedeuren realiteit. We tonen je dan ook graag vijf spraakmakende projecten!

Houten sectionaaldeur

De allereerste garagedeur die we je graag tonen is deze houten sectionaaldeur. Deze indrukwekkend deur is wel vijf meter breed en vormt daarmee een groot gedeelte van de gevel. De karakteristieke eigenschappen van het gebruikte hout zijn een ware toevoeging voor het totaalaanzicht van de woning. De warme bruine kleur contrasteert mooi met de witte gevel en het zorgt ervoor dat het geheel ietwat warmer en toegankelijker aandoet. Ook zal je ontdekken dat wanneer de deur gesloten is, je goed moet kijken waar hij zich bevindt. Dit is precies hetgeen dat wordt bedoeld met een onzichtbare garagedeur. 

Deur met Afrormosia-hout

Ook dit project is er een om over naar huis te schrijven. Voor dit project zijn twee garagedeuren en een loopdeur ontworpen, geproduceerd en geplaatst door Different Doors. Alle deuren zijn vervaardigd uit Afrormosia-hout, dat er in latten tegen is geplaatst. Het zorgt ervoor dat de deuren uit één gedeelte bestaan. Dit gevoel wordt versterkt doordat de garagedeuren en loopdeur in één lijn met de gevel zijn geplaatst. Ook lopen de houten latten door in het exterieur. Het zorgt ervoor dat de wand één strak geheel wordt. Bovendien past de natuurlijke uitstraling van het hout perfect bij hetgeen dat de bewoners voor ogen hadden. Kortom, het is een harmonieus geheel.  

Zijwaartse houten garagedeuren

Deze moderne nieuwbouwwoning is door Different Doors voorzien van twee zijwaartse houten garagedeuren. Ook hier is het principe van een onzichtbare garagedeur toegepast. Pas wanneer de deuren geopend zijn, zal je ontdekken dat het daadwerkelijk om een garage draait. Wat daaraan bijdraagt is het gegeven dat de latten doorlopen van de grond tot aan het plafond. De deuren worden zo onderdeel van het exterieur en zorgen er tegelijkertijd voor dat het geheel er nog strakker en luxer uit komt te zien. Ook de houtsoort die is gebruikt voor de realisatie draagt bij aan de exclusieve uitstraling. Bovendien is het lichte hout ook gebruikt om andere delen van de gevel mee te bekleden, om zo een gevoel van eenheid te creëren. 

Deuren van Accoya-hout 

Een fijne aflopende afrit leid je naar de houten garagedeur en loopdeur. Ook bij dit project zorgen de houten latten ervoor dat de gevel als één geheel oogt, zonder storende deuren. In dit geval is echter gekozen voor Accoya-hout. Dit is snelgroeiend naaldhout dat zich kenmerkt door zijn unieke schoonheid en sterke eigenschappen. Bovendien is de houtsoort erg duurzaam door de manier waarop het is verwerkt. Milieuvriendelijke houtmodificatie technologie zorgt ervoor dat het hout tot wel vijftig jaar mooi zal blijven. Ook heeft Accoya-hout van zichzelf een schitterende nerfstructuur, die ook bij dit project goed naar voren komt en zorgt voor een high-end uitstraling.  

Garagedeur, deuren, Different Doors

Natuurlijke materialen

Tot slot tonen we je ook nog graag deze prachtige gelijkvloerse woning met een houten sectionaaldeur. De gevel van de woning bestaat voor een groot gedeelte uit natuurlijke materialen en daarom bleek een houten garagedeur de juiste toevoeging. De donkere kleur van de houten latten staat dan ook ontzetten goed bij de natuurstenen gevel. Ook het gegeven dat de deur onzichtbaar is verwerkt, draagt bij aan de natuurlijke maar luxe uitstraling van de woning. De technieken die een onzichtbare garagedeur mogelijk maken, zijn op indrukwekkende wijze geïmplementeerd in dit project. Het toont precies waar Different Doors allemaal toe in staat is.  

Editor: Media team

Datum: 05-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Different Doors