5x tips voor het creëren van een hotel chique badkamer

B Dutch

B Dutch is een bedrijf dat tijdloze design badkamer elementen ontwerpt en produceert. Dit doen ze voor luxe badkamers uit het hoge segment. Het betreft een compleet assortiment dat zowel bestaat uit badkamermeubels, ligbaden en wastafels als uit kranen en verlichting. Hun indrukwekkende collectie bereidt steeds verder uit. Dit betekent dat zij de laatste trends en nieuwste innovaties volgen en verwerken in hun nieuwe producten. Zo houden zij ook rekening met de trend hotel chique. Een hotel chique badkamer staat voor de perfecte balans tussen luxe en warmte. Spreekt deze trend jou aan? B Dutch geeft je tips om ook zo’n heerlijke badkamer te creëren.

Hotel, Badkamers, B Dutch, The Art Of Living

Harmonie

Uniek aan een hotel chique badkamer is dat alles draait om het gevoel dat de ruimte oproept. Om dit gevoel te creëren moeten alle elementen zorgvuldig op elkaar afgestemd worden. Alleen zo zorg je voor een harmonie tussen de begrippen stijlvol en luxe.

Een donkere basis

Een goede basis is vereist om de juiste sfeer neer te zetten. Wil je jouw badkamer een hotel chique uitstraling geven, dan is het van belang om de muren uit te voeren in donkere kleuren. Denk aan kleuren als donkerblauw, donkergroen of zwart. Op deze manier creëer je de stijlvolle uitstraling, die typerend is voor deze trend.

Hotel, Badkamers, B Dutch, The Art Of Living

Gewaagde statements

De trend hotel chique staat bekend om zijn gewaagde statements. Ben dan ook niet bang om deze in de badkamer te verwerken. Je kunt hierbij denken aan kunstwerken of speciale muurafwerkingen. Houdt het echter wel bij één statement.

Accentkleuren

Nadat je voor een donkere basis hebt gekozen is het belangrijk om deze warme uitstraling op te vullen met mooie accentkleuren. Door te gaan voor messing, koper of een marmerlook maak je jouw badkamer chiquer en til je hem naar hoger niveau. Laat de kleuren terugkomen in de kranen of het badkamermeubel.

Let op de details

Harmonie tussen verschillende elementen is dus belangrijk en de kleinste details kunnen hierbij al een verschil maken. Neem dan ook tijdens het ontwerpen alvast de accessoires mee. Hiermee zorg je voor de finishing touch en maak je jouw badkamer helemaal af.

Wil je toch graag dat een expert met je meekijkt tijdens het ontwerpen van de badkamer? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met B Dutch.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 08-09-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: B Dutch