6 Interieurboeken om inspiratie op te doen voor je volgende project

Het voorjaar is een perfect moment om je huis op te frissen. Door het vele thuiswerken heb je misschien wat tijd over voor een uitgebreide voorjaarsschoonmaak. En als je dan toch bezig bent met opruimen, kun je net zo goed je interieur een update geven. Met deze boeken over interieurdesign krijg je meteen zin om aan de slag te gaan.

Een interieurboek is een goede blikvanger op de salontafel. Beperk je dan wel tot één of twee mooie boeken. Je salontafel volstapelen werkt alleen maar averechts. Als je voor inspiratie graag uit meerdere bronnen wil putten, kun je ook gewoon kiezen voor e-books. Zo hou je je salontafel en je boekenkast op orde en hoef je nooit verlegen te zitten om nieuwe ideeën.

Misschien zijn niet alle e-books verkrijgbaar in jouw regio. Je zou dan kunnen overwegen om een VPN te gebruiken. Met een Virtueel Privénetwerk maak je verbinding met een VPN-server in een land naar keuze. Zo kun je ook e-books downloaden die in principe alleen in de VS te koop zijn. Behalve het omzeilen van regionale blokkades, biedt een VPN nog meer voordelen. Het beschermt je tegen hackers en malware terwijl je op internet zoekt naar woonideeën.

Hoewel je een VPN gratis kunt krijgen, is het de investering van een paar euro per maand meer dan waard. Als je een abonnement hebt, beschik je trouwens over meer functies die jouw leven er alleen maar makkelijker op zullen maken. Met één muisklik kun je dan zorgeloos op het internet surfen naar woonideeën.

1. Elements of Style

Deze New York Times Bestseller mag absoluut niet ontbreken in je collectie. Interieurstylist Erin Gates deelt in dit boek de belangrijkste lessen die ze in haar loopbaan heeft geleerd. Het resultaat is een praktische en eerlijke gids met verbluffende foto’s. Het boek is ingedeeld op leefruimte en bevat een overzicht van de beste woonwinkels en webshops.

2. Cozy White Cottage

Dit is er één voor de liefhebbers van de landelijke stijl. Liz Marie Galvan geeft in dit boek 100 tips om van je woning een gezellig thuis te maken. Van een woonkamer die uitnodigt tot goede gesprekken tot een werkplek die aanzet tot productiviteit. Galvan woont zelf in een 200 jaar oude boerderij in Michigan en schrijft al jaren blogs over haar leven. Met dit boek laat ze zien dat een gastvrije, huiselijke woonstijl niet per se duur hoeft te zijn.

3. Styled: Secrets for Arranging Rooms

Emily Henderson bewijst met dit boek dat het niet altijd nodig is om al je meubels te vervangen voor een nieuw interieur. Met een paar kleine aanpassingen kun je al veel bereiken. In 10 stappen tover je je huis om in een persoonlijk paleis. Met 75 voorbeelden en 1000 ideeën kom je aan inspiratie ook niets tekort.

4. Vintage Remix

Hoe zet je die schitterende apothekerskast neer, zonder dat je je interieur twee eeuwen terug in de tijd gooit? Dit boek van Kishani Perera geeft het antwoord. Door te weten hoe je antiek combineert met modern, creëer je moeiteloos een eclectische interieurstijl.

5. How to Decorate

Dit boek van Farrow & Ball staat ook wel bekend als de bijbel voor woondecoratie. Farrow & Ball is gespecialiseerd in verf en behang. Door middel van prachtige foto’s en praktische tips, ontdek je hoe je met kleur en textuur je woning kunt transformeren.

6. Dream Decor

Will Taylor laat je met dit boek kennismaken met 15 interieurstijlen van over de hele wereld. Van Scandinavië tot Miami en van Italië tot Hollywood. Praktische tips om deze interieurstijlen in je eigen woning te realiseren mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.