6x bijzondere tegelcollecties

Douglas & Jones

Een schitterende tegelvloer is zeker het overwegen waard. Het beeld, dat je wellicht in je hoofd hebt, van grote glanzende tegels die er kil en sfeerloos uitzien blijkt helemaal niet meer te kloppen. Tijdens je zoektocht zul je tal van moderne, schitterende tegelcollecties tegenkomen die bij vrijwel iedere interieurstijl passen. Een goed voorbeeld daarvan zijn de fantastische tegelseries die Douglas & Jones samenstelt. Deze tegels hebben allemaal hun eigen, hedendaagse elementen en zijn geschikt om zowel de vloer als de wand mee te bekleden. We vertellen je graag meer over zes van hun bijzondere tegelseries.

GIANT Tile 

Allereerst laten we je graag kennis maken met de GIANT Tile vloertegels die Douglas & Jones samen met Piet Boon heeft samengesteld. Hetgeen dat deze tegels kenmerkt is dat de serie een bijzonder genereus formaat heeft. Door het grootformaat van de tegels wordt eenvoudig een elegant totaalbeeld gecreëerd. Daarnaast is de collectie ook nog ultradun met een dikte van slechts zes millimeter. De collectie mag dan wel ultradun zijn, hij is nog steeds zo sterk als steen.

One by One serie 

Een andere serie waar Douglas & Jones verantwoordelijk voor is, is de One by One serie. Deze tegelcollectie is één van de meest exclusieve collecties die het bedrijf in bezit heeft. Dit komt doordat de serie erg veelzijdig is en daardoor op veel verscheidene manieren toe te passen is. De tegels zijn honderd bij honderd centimeter en dan betekent dat ook deze collectie aansluit bij de trend die grote tegels interessant maakt. Dit betekent dat er weinig voegen te zien zijn en dat de tekening van tegel de volledige aandacht kan krijgen. Dit heeft een bijzonder spectaculair effect.

CONCRETE Tile  

Een andere serie die voortkwam uit de samenwerking met Studio Piet Boon is de CONCRETE Tile. Speciaal voor deze serie werden de meest speciale keramische tegels geselecteerd, die de natuurlijke eigenschappen van beton exact weten te weerspiegelen. Deze wand- en vloertegels vertonen geen herhaling of een patroon, waardoor ze haast niet van echt beton te onderscheiden zijn. Naast grote tegels is deze serie ook te verkrijgen in een mozaïek uitvoering en dat biedt tal van mogelijkheden.

Elemental Serie 

Een serie die pas sinds dit jaar aan het assortiment van Douglas & Jones is toegevoegd, is de Elemental serie. De Elemental herbergt een natuurlijke uitstraling van mineraalrijk gesteente in een eigentijdse uitvoering. Het kenmerkende en delicaat gevarieerde oppervlak van deze serie bestaat uit rijke afwisselende tinten waardoor de tegels een robuuste maar elegante uitstraling krijgen. Al met al zorgt dit ervoor dat het een collectie is met een diepgaande en betoverende charme.

Marbles serie 

Een andere serie die staat voor authenticiteit en luxe is de Marbles serie. Deze tegels kregen een interessante marmerlook door een bijzonder dessin. Hierdoor komt het unieke en karakteristieke gevoel van natuursteen volledig tot uitdrukking en goed tot zijn recht. Daarnaast zorgt deze serie op zowel wanden als op vloeren voor een enorme stilistische veelzijdigheid. Dit komt doordat de tegelcollectie in een rijke variatie aan decoratieve uitvoeringen te verkrijgen is.

BLEND Tile  

Tot slot vind je het vast ook interessant om de BLEND Tile van Piet Boon by Douglas & Jones te zien. Dit is wederom een grootformaat tegel, die iedere ruimte een high- end uitstraling geeft. Dit komt doordat er weinig voegen te zien zijn waardoor alle aandacht naar de tekening van de tegel gaat. En dat zorgt voor een rustig, maar esthetisch hoogwaardig eindresultaat. Daarnaast is ook deze serie ultradun en van hoogwaardige kwaliteit.

Editor: Media team

Datum: 25-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Douglas & Jones