6X Een bijzondere wijnkelder

Bewaar je wijn langer dan twee weken en wil je een ruimte creëren voor de wijnverzameling? The Art of Living zocht de mooiste wijnkelders bijeen, voor ideeën en om nieuwe inzichten op te doen. Het is fantastisch om een grote collectie wijnen te verzamelen en onderhouden in jouw eigen woning. Daarnaast zorgt een wijnkelder voor een optimale toepasbaarheid van de hobby. Kortom; een wijnkelder maakt het prachtige plaatje compleet.

________________________________________

Nr. 1

Wijnkelder, Inspiratie, Ideeën Wijn, Kelder, Doorkijk

De eerste wijnkelder van de verzameling bevindt zich onder het bijgebouw van een prachtig landhuis, ontworpen door architect Kabaz. Het is één van de ruimtes die ervoor zorgt dat het voor de bewoners enorm comfortabel wonen is. Bij binnenkomst valt direct de verlichting van de wijnpalen op. De overige wijnen zijn verdeeld over meerdere nissen aan de linker- en rechterzijdes. Daarnaast zijn er nog losse wijnkisten over de volledige ruimte geplaatst, wat zorgt voor een speels effect.

________________________________________

Nr. 2

Wijnkelder, Inspiratie, Ideeën Wijn, Kelder, Doorkijk

In het ontwerpproces van Linda Lagrand kwam naar boven dat het zonde zou zijn om de wijnkelder weg te stoppen zonder er extra aandacht aan te besteden. Daardoor ontstond deze bijzonder unieke wijnkelder, welke perfect in de verzameling past. Dit omdat deze vanuit de woonkamer zichtbaar is door een glazen paneelvloer. De wijnkelder is bereikbaar via een trap, wanneer de paneelvloer open is. Door het paneel is er een prachtige inkijk gecreëerd naar de schatkamer van de woning en door de lichten van Maretti Lighting zijn de wijnen duidelijk te zien. Het is niet voor niets de trots van de eigenaar!

________________________________________

Nr. 3

Wijnkelder, Inspiratie, Ideeën Wijn, Kelder, Doorkijk

Deze woning is tevens geheel onderkelderd. Het souterrain herbergt een complete wijnkelder, welke is ontworpen door AOZ Interieur. Om binnen te komen ga je door stalen deuren van JVR Design en het is zelfs mogelijk om hier te tafelen. Er is namelijk een volwaardige eetkamer gerealiseerd, met meubels van Dutch Lionheart. Deze zijn uitgevoerd in een combinatie van warme en ingetogen kleuren, net als de stenen van RAW Stones. De wijnen zijn geordend in meerdere nissen, waardoor het prachtige luxe uitstraalt.

________________________________________

Nr. 4

Het interieur van deze woning is bedacht door Wildenberg interieurarchitectuur. Als je de hoofdingang binnentreedt valt de glazen vloer die is gerealiseerd in deze villa direct op. De eigenaar heeft een passie voor koken en wijn en nodigt graag mensen uit. De woonruimte en wijnkelder staan in verbinding door de glazen vloer, wat perfect aansluit op deze situatie. De ruimte toont trots haar rijke inhoud en de uitgesproken verlichting geeft klasse aan de kelder.

________________________________________

Nr. 5

In de vloer van de hal zijn twee glazen doorkijkjes gecreëerd, welke zorgen voor een verrassende verbinding tussen het woonhuis en de wijnkelder. De wijnkelder is bereikbaar via een gemetselde trap waarvan de stenen doorlopen naar de wijnopslag zelf. De stenen trap is gerealiseerd door Schalkwijk Natuursteen & Sanitair en de wijnkelder is toegankelijk door grote, stalen deuren. De combinatie van deze materialen zorgt voor romantiek en elegantie en maakt de wijnkelder, ontworpen door Studio Vendrig, perfect passen in deze verzameling.

________________________________________

Nr. 6

Wijnkelder, Inspiratie, Ideeën Wijn, Kelder, Doorkijk

Als laatste, een bijzondere wijnkelder die niet kon ontbreken in deze verzameling. De eigenaar van deze woning wilde een reusachtige kelder onder de nieuwbouw, om ruimte te creëren voor zijn hobby: wijn verzamelen. De collectie is enorm groot en bestaat uit een breed assortiment van bijzondere wijnen. Daarom zijn alle flessen en kisten secuur gesorteerd, voor iedere wijnsoort een aparte nis. Bovendien zijn de wijnen zo geklimatiseerd, dat ze op de juiste temperatuur blijven. De kelder is tevens erg spectaculair. Wie de trap afgaat waant zich namelijk in een middeleeuwse catacombe, met historische bouwmaterialen van ’t Achterhuis als blikvanger.

___

Tekst: Marieke Mulder