6x fantastische projecten met spraakmakende kozijnen

Finstral

Finstral is een kozijnfabrikant die in heel Europa actief is. Ze hebben een uitgebreid en veelzijdig assortiment waardoor je bij hen altijd wel een oplossing kunt vinden met betrekking tot jouw kozijn vraagstukken. De systemen die zij produceren zijn volledig maatwerk en Finstral doet dan ook werkelijk alles zelf; van het ontwikkelen van profielen, tot de productie en de montage. Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit garanderen. Daarnaast worden functie en esthetiek altijd gecombineerd. Om dit aan te tonen, hebben we zes spraakmakende projecten van Finstral op een rijtje gezet. Laat je hier vooral door inspireren!

Eigentijdse villa

Allereerst tonen we je graag een schitterende eigentijdse villa in Madrid. Het is een bijzonder maar erg geslaagd project. Kleur en vorm spelen een belangrijke rol in het exterieur van de woning. Daarom werd gekozen voor een prachtige witte gevel en antracietkleurige kozijnen. Dit betekende ook dat de glazen puien juist gepositioneerd moesten worden, zodat ze bij de strakke vormentaal van de villa zouden passen. De kozijnen zorgen voor een mooie afwisseling in het exterieur en creëren een transparante overgang naar buiten.

Spelen met diepteverschillen

Daarnaast was Finstral ook betrokken bij een project in Spanje. Deze bijzondere villa oogt erg authentiek en eigentijds. In het moderne ontwerp van de villa werd gespeeld met diepteverschillen en kleurcontrasten. Daarom werd opnieuw gekozen voor een witte gevel met een donkere kleur kozijnen. De smalle contouren van de Nova-line kozijnen bleken de perfecte keuze om de ramen mee te omlijsten. Daarnaast zorgden de kozijnen er ook voor dat het doorzonprincipe als uitgangspunt genomen kon worden.

Riante raampartijen 

Deze vakantievilla kent vele verrassingen, maar de riante raampartijen zijn het eerste dat opvalt. Ze tonen aan dat Finstral als geen ander begrijpt dat ramen dé toegang zijn tot de omgeving. Er wordt dan ook een verbinding gecreëerd tussen de binnen- en buitenruimte. Bovendien kennen de kozijnen een hoge isolatiewaarde, waardoor ze het energiegebruik reduceren. Dit is het bewijs dat esthetiek en functie hand in hand gaan.

Hoogte, licht en uitzicht 

Zowel het in- als exterieur van deze spraakmakende villa laat Aziatische invloeden zien. Als uitgangspunten werden hoogte, licht en het uitzicht genomen. Dit betekende dat grote kozijnen van Finstral niet mochten ontbreken. Ze bieden weids zicht over de prachtige omgeving en zorgen ervoor dat de kamers niet alleen licht maar ook ruimtelijk ogen.

Skyview chalets 

De setting kan nauwelijks spectaculairder zijn; deze Skyview chalets liggen midden in de ongerepte natuur. Bovendien doen deze chalets wat hun naam belooft. Het uitzicht dat ze bieden is idyllisch, het is bijna te mooi om waar te zijn. Ook dit fenomenale uitzicht werd mogelijk gemaakt door Finstral. Zij plaatsten kozijnen die voldoen aan de hoogste standaarden en volledig passen bij het exterieur van de chalets.

Panoramisch uitzicht 

Tot slot tonen we je graag ook nog dit schitterende vakantiehuis aan het Gardameer. De opdrachtgevers wenste zoveel mogelijk glas met een panoramisch uitzicht. Daarom werd een vakantiehuis ontworpen dat baadt in het licht en zich opent naar de fantastische omgeving. Om het glasoppervlak te maximaliseren werd voor de gevel uitsluitend gewerkt met profiel-loze glazen wanden van Finstral, voor een bijzonder eindresultaat.

Editor: Media team

Datum: 24-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Finstral