6x projecten met GeoCeramica van MBI

MBI de Steenmeesters

MBI de Steenmeesters zet zich keer op keer in voor een mooiere leefomgeving. Dit doen ze door hoogwaardige producten te produceren voor bestratings- en geveloplossingen. Hierbij houden zij constant rekening met de kwaliteit, duurzaamheid, kleur en vorm, waardoor hun producten ieder tuinontwerp naar ongekend niveau kunnen tillen. Graag lichten we één van hun producten toe middels een zestal fantastische projecten waarbij het product is toegepast. GeoCeramica biedt namelijk het beste van twee werelden. De keramische tegels zien er indrukwekkend uit en hebben hoogwaardige eigenschappen. Het is dan ook een heuse musthave uit de collectie.

Sfeervol terras

Met GeoCeramica zijn de mogelijkheden eindeloos, dit komt door de vele verschillende looks die het product biedt. Veelal wordt hij geplaatst in de tuin, maar het product is ook op fijne wijze te verwerken in de openbare ruimte of in de horeca. Een goed voorbeeld hiervan is het terras van dit restaurant. Hier zijn de tegels geplaatst in plankformaat: Loft Ruby Light. Bovendien is gekozen voor een houtlook waardoor de tegels nauwelijks te onderscheiden zijn van echt hout. Er is een gezellige authentieke sfeer gecreëerd die perfect past bij de eisen van het gebruiksgemak in deze situatie.

Doordacht tuinontwerp

Ook in dit tuinontwerp is GeoCeramica verwerkt. Achter de voor de hand liggende esthetiek, die bepalend is voor de sfeer van de tuin, gaat een zorgvuldig doordacht plan schuil. Er is ruimte gecreëerd voor groen, er is gekozen voor duurzame materialen en het complete ontwerp is onderhoudsvriendelijk; volledig naar de wensen van de opdrachtgevers. De prachtige keramische tegels van GeoCermica bepalen de grenzen van het terras en dienen als pad zodat de bewoners zich eenvoudig van de ene naar de andere kant kunnen begeven. Het zorgt ervoor dat alle elementen die de buitenruimte vormen naadloos aan elkaar verbonden zijn geraakt.

Tuinontwerp, tuinen, MBI de Steenmeesters

Rustig en esthetisch

Ook in een strak en modern tuinontwerp zullen de tegels uit de GeoCermica collectie niet misstaan. Deze tuin met zwembad is daar het perfecte voorbeeld van. De lay-out van de tuin kreeg vorm door te kijken naar de plaatsing van het zwembad. Omdat gekozen is voor complementaire materialen en stijlvolle randafwerkingen lopen alle elementen naadloos in elkaar over en oogt het geheel rustig en esthetisch. De gekozen tegels, in plankvorm, verzachten de moderne uitstraling van het tuinontwerp. Dit komt mede door de combinatie met de groene borders en de bomen. Hierdoor is alles mooi in balans en is een fijne plek gecreëerd om te genieten van het mooie weer.

Droomtuin

Ook in de volgende tuin zijn alle elementen zorgvuldig op elkaar afgestemd. Hierdoor biedt de tuin ruimte voor diverse doeleinden. Van luxe zwembad, tot een heerlijke lounge en voldoende bewegingsruimte, dit tuinontwerp biedt het allemaal. Bovendien zijn alle materialen geselecteerd op hun kwaliteit en esthetische eigenschappen. Daarom mochten tegels uit de GeoCermica serie ook absoluut niet ontbreken. Ze verrijken de buitenruimte en weten iedereen te betoveren.

Naadloze overgang

Zoals al uit eerder beschreven projecten is gebleken is een stijlvol tuindesign vloeiend. Zonder harde of storende overgangen. Dat uit zich onder andere in een symbiose tussen prachtige materialen. Als het om vloer- en terrastegels gaat, biedt GeoCeramica precies de juiste eigenschappen om deze vormentaal te laten spreken. Doordat het product in verschillende diktes te verkrijgen is, kan het zowel binnen als buiten toegepast worden. Dit maakt het mogelijk om vloeiende en expressieve overgangen mee te creëren. Zo werd ook dit terras hét verlengstuk van de woonkamer.

Speels geheel

Tot slot tonen we je graag ook nog een project waarbij speelsheid gecombineerd is met kwaliteit. Er is gekozen voor de GeoArdesia Alivo. Deze vijfhoekige tegels dragen, door hun vorm, bij aan de organische look en feel van het tuinontwerp. Dit is gecombineerd met de GeoCeramica Decoro-tegels, die juist een strakke vormentaal kennen maar dan met een speels bloemmotief. Samen zorgen ze voor een bijzonder spraakmakend geheel.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 26-07-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie the art of living

Fotografie: MBI de Steenmeesters