7x natuursteen | The Art of Living

In bijna alle projecten van ons platform is wel ergens natuursteen toegepast: in de living als eyecatcher, in de keuken als werkblad of in de badkamer als badmeubelpiece. Het mooiste van natuursteen is toch wel dat het zich niet laat temmen. Ieder element natuursteen is letterlijk door de natuur gevormd. Het unieke karakter van dit materiaal geeft nog een extra dimensie aan de toch al exclusieve status ervan. We laten je hier 7 natuursteentoepassingen zien; een rijtje naar ons hart!

________________________________________

Nr. 1

natuursteen | Boley, the art of living

Culimaat

Als ‘less is more’ geen uitspraak voor jou is, dan is dit huis voor jou een interessant plaatje! Overal, echt overal komt hier natuursteen terug. Vooral de complete vloeren van dit exclusieve materiaal zijn erg indrukwekkend. Je raakt niet uitgekeken…

________________________________________

Nr. 2

natuursteen | Boley 2018, the art of living

STONE

De bewoners van deze villa hoefden geen natuursteen overal, maar ze wilden wel een compleet kookeiland ervan. Deze bruine variant met subtiele adering verandert in een intens bronzen piece of art. De minimalistische aankleding laat uit respect alle aandacht uitgaan naar dit object.

________________________________________

Nr. 3

natuursteen | JSPR, the art of living

Natuursteen is natuurlijk niet alleen maar grote platen marmer. Ook matte, rauwe stenen behoren tot deze categorie van natuurlijke materialen. Haarden worden zeer frequent met dit materiaal bekleed, om de schouw extra in de spotlights te zetten.

________________________________________

Nr. 4

natuursteen | Noordenne, the art of living

Cosentino

Soms zit er gewoon een goed verhaal aan een project vast. Zo ook hier. De interieurdesigner van dit knap staaltje interieurdesign is meegevlogen met Cosentino naar Spanje om zelf de mooiste marmers en granieten te bekijken. Deze Sensa-kleur Orinoco is een zeer bijzondere kleur met vloeiende dikke aders in zwart, grijs en oranje waar zij dan ook meteen als een blok voor viel.

________________________________________

Nr. 5

natuursteen | Prowork, the art of living

Schoenmakers Natuursteen

Een bescheiden voorbeeld van de mogelijkheden van natuursteen is deze tegelvloer in de badkamer. De steen heeft een rustige basiskleur met daarbovenop grijze adering. Het rustige geheel draagt 100% bij aan het doel van deze badkamer, namelijk pure ontspanning.

________________________________________

Nr. 6

natuursteen | Schellen Architecten, the art of living

NV Artimar

De volgende badkamer die we bekijken heeft weer een prachtige overload aan marmer: zowel de complete vloer als het blad van het badkamermeubel bestaat uit natuursteen. Vooral de lengte die bereikt is op het badkamermeubel is erg indrukwekkend!

________________________________________

Nr. 7

John Westhovens natuursteenwerken Stein

Laatste in het rijtje is de marmeren badkamer uit een project van Zuid Architecten. Het mooie van deze reusachtige natuursteenplaten aan de muur is dat een adering van onder tot boven doorloopt. Deze nauwkeurig te volgen lijnen dragen bij aan rust en eenheid.

___

Tekst: Marlou Peters-Overkamp