8 verschillende woonstijlen

Iedereen heeft zijn eigen smaak, gelukkig ook maar, anders zou de wereld best wel saai zijn! Men heeft zijn eigen smaak in kleding, eten en ook in interieur. Ieder heeft zijn eigen unieke kijk op het inrichten van zijn huis. Al snel kun je aan die persoon zijn interieur zien hoe diegene is als mens, dat houdt in dat je aan een woonstijl veel kunt zien van diegene. Woonstijlen zijn er veel van, natuurlijk heeft ieder zijn eigen stijl, maar meestal houden mensen zich aan 1 of 2 stijlen in hun huis. In deze blog omschrijven we 8 verschillende woonstijlen, zodat jij inspiratie op kunt doen voor je eigen plekje.

Landelijke woonstijl

Voor een landelijke woonstijl gebruikt men weinig kleur. Een landelijke woonstijl kun je herkennen aan natuurlijke tinten in huis. Bijvoorbeeld een beige muur, grijze stoelen, een taupe bankstel of ook wel zwart en donkergroen zijn natuurlijke kleuren. De landelijke woonstijl is voor iemand die graag niet te veel poespas rondom zich heen wil, maar toch een gezellige sfeer wil creëren.

Retro woonstijl

Een retro woonstijl kun je herkennen aan de 70’s vibe. De inrichting bevat meubels met ronde hoeken, tapijten met veel en felle kleuren zoals oranje geel en bruin. Veel planten, muren met patronen en hoogstwaarschijnlijk ook een platenspeler op een plankje.

Industriële woonstijl

Vrij simpel maar erg stoer, dat is hoe je een industriële woonstijl kunt omschrijven. Een industrieel interieur kenmerkt zich door de robuuste en ruwe uitstraling. Zoals stenen muren, een industriële wandkast, zwarte details, bruinig meubilair en industriële lampen. Perfect voor de minimalist die tóch nog wat ruws erbij wilt.

Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl is erg populair tegenwoordig. Het interieur beschikt over lichte en zachte kleuren die een natuurlijke uitstraling vormen. Bij deze woonstijl vallen de strakke lijnen en minimalistische meubels erg op, met vooral veel hout erbij. De accessoires zijn vrij simpel en er is veel lichtinval in de kamers.

Botanische woonstijl

Als je een plantenliefhebber bent zal de botanische woonstijl je erg aan staan. In deze inrichting kan je namelijk los gaan met potten en planten, groene tinten en blank hout.  Als je het niet té druk wilt maken dan kan je het beste gaan voor een rustige basis, zoals de deuren en raamkozijnen.

Minimalistische woonstijl

Een minimalistische woonstijl is vrijwel meteen te herkennen. De meubels worden minimaal tentoongesteld zonder extra accessoires, de ruimte is erg groot maar creëert wel een elegante omgeving. De inrichting is vrijwel erg strak en basic, perfect voor de minimalist.

Moderne woonstijl

Deze woonstijl zie je wel eens vaker in nieuwbouwhuizen, vooral omdat dit erg bij zo’n huis past. De inrichting straalt klasse en sereniteit uit. Hoogglanslak is erg veel te vinden in dit interieur, vaker worden pronkstukken ook tentoongesteld in zo’n moderne ruimte en grote tegels zorgen voor een betonlook wat hier erg goed bij past.

Sfeervolle woonstijl

Een sfeervolle woonstijl wordt vooral gecreëerd met veel houten meubels, dekens en plaids op de bank, kaarsen en zwarte details. De bruine en beige tinten in dit interieur zorgen echt voor een knus gevoel, perfect voor in de herfst en winter.