Abstracte villa met veel licht en prachtige woonkeuken

Nieuwe Architecten

Op deze prachtige kavel stond een verouderde woning met beperkte renovatiemogelijkheden, waardoor de vraag of deze verbouwd of gesloopt moest worden redelijk gemakkelijk beantwoord kon worden. De bewoners kozen voor de rigoureuze aanpak, de sloopwerkzaamheden gingen van start zodat zij hun droomwoning konden realiseren. De voorzijde van de villa is wegens de gewenste privacy wat meer gesloten, het privéleven is op de heerlijke achtertuin gericht, waarbij de relatie met buiten al vanaf het eerste schetsontwerp een belangrijk uitgangspunt vormde. Joep vertelt dat hij het belangrijk vindt om dicht bij de eigenschappen van het materiaal te blijven om het zo puur mogelijk te houden. “De architectonische prefab betonelementen zijn in de mal voorzien van een planken bekisting, waardoor de textuur, maatvoering en de houtnerf in het beton zichtbaar is. Het is een prachtig meubelstuk van 350m² geworden, welke naadloos aansluit op de fraké noir en gebrand houten geveldelen omdat dezelfde belijning is aangehouden.” Door gebruik te maken van betonnen vloeren en daken in combinatie met riante overstekken, zorgen we ervoor dat de temperatuur in de woning constant blijft. Dit zorgt voor een duurzame woning met een prettig binnenklimaat. Vervolgens kan de woning gekoeld worden door de vloerverwarming die aangesloten is op een bodemwarmtepomp en zonnepanelen.


Interieur

Woonkeuken, Nieuwe Architecten, the art of living

Leveranciers van het interieur

Gietvloer

DRT Gietvloeren

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Woonkeuken en living

De entree geeft bij binnenkomst direct de fijne sfeer van deze villa prijs. Via de plafondhoge stalen taatsdeur ontvouwt de ruimte zich tot een royale living en woonkeuken. Op een subtiele manier is er met hoogteverschil gewerkt, waardoor er geweldige zichtlijnen zijn ontstaan en er een extra dimensie in ruimtelijkheid is gecreëerd. De immense raampartij van vijftien meter laat het daglicht ruimschoots naar binnen vloeien en het uitzicht op de tuin is fenomenaal. Binnen en buiten lijken hier samen te vloeien, een grote wens van de bewoners. “Wij houden enorm van het buitenleven en als het weer het ook maar een beetje toelaat gaan de schuifdeuren open.” De bewoonster heeft zelf de interieurstyling op zich genomen nadat zij hiervoor een korte cursus volgde. “Uiteraard in samenwerking met hele fijne personen en winkels, ik vond het erg leuk om alles tot in detail uit te denken. Een project waar veel tijd en liefde in zit.” Het natuurlijke kleurenpalet wordt geanimeerd door het vele daglicht, de inspiratie deed de bewoonster voornamelijk op tijdens vakanties op hun favoriete eiland Ibiza.

Een stijlvol detail is de lange eikenhoutenwand, welke vanuit de entree doorloopt tot in de keuken en hiermee verschillende functies dient, zowel esthetisch en praktisch. Het is een maatwerk meubelstuk geworden waarin de garderobe, kastruimte, een verborgen deur tot de hal en de inbouwapparatuur van de keuken verwerkt zit. Naast het eikenhout is er in de keuken gebruik gemaakt van calacattamarmer en blauwstaal, wat het geheel een natuurlijke en industriële sfeer geeft. Een unieke combinatie. Centraal in de woning zijn de keuken en living in elkaars verlengde geplaatst. De bewoners wensten een fijn familiehuis waarbij eenieder een eigen plek heeft, ook als de kinderen groter zijn. Zo is er een rijkdom aan plekken gecreëerd, zoals een secretaire, een extra woonkamer die vandaag de dag is ingericht als speelkamer en een ruime werkkamer. De royale zithoek is voorzien van een maatwerk cinewall met gashaard. Al deze verschillende plekken maken het tot een spannende woning. De ritmische afwisseling tussen beton en hout wordt ook binnen herhaald, waardoor er een heel plezierige, hechte sfeer ontstaat.


Bovenverdieping

Heerlijk ontwaken

Op de verdieping vinden we aan de ene zijde de masterbedroom met badkamer en suite en aan de andere zijde de kinderkamers met badkamer. In de masterbedroom is het heerlijk ontwaken en heb je via de schuifdeur toegang tot het dakterras. Vanaf dit terras is het puur genieten van de vrije uitkijk en het groen, mede dankzij het sedumdak. In de gehele villa ligt een Corestone vloer voor een natuurlijke uitstraling, wat in de badkamer en suite doorgetrokken is op de wanden voor een serene sfeer. De bewoners kozen ervoor het vrijstaande corian bad bij het raam te plaatsen, zodat zij ook hier van het groene uitzicht kunnen genieten, het ultieme hotelgevoel. De kinderen delen een badkamer, welke tevens is uitgevoerd in calacattamarmer en stijlvolle oudroze designtegeltjes. Dankzij het dakraam komt er veel licht binnen.


Exterieur

Woonkeuken, Nieuwe Architecten, the art of living

Leveranciers van het exterieur

Glazen puien / aluminium ramen & kozijnen

Metaglas

Architect

Nieuwe Architecten

Buitenhuis

Bronkhorst Buitenleven

Wellness in eigen tuin

Het gezin gaat graag op vakantie maar hoeft niet per se op reis om het vakantiegevoel te ervaren. In de tuin staat een riant poolhouse dat van alle gemakken is voorzien. Een maatwerk combisauna, jacuzzi, een heerlijke keuken, zithoek en sanitair. Dankzij de glazen vouwwand is er ook hier Glazen puien, aluminium ramen & kozijnen: Metaglas sprake van een vloeiende overgang van binnen naar buiten. Deze kunnen bijna in hun geheel worden geopend, wat deze plek uitermate geschikt maakt voor een gezellige poolparty of om even helemaal weg te dromen en te genieten van de wellness in eigen tuin.

Editor: Media team

Datum: 09-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Aquine Loois

Fotografie: Patrick Meis