Adembenemend statement met houten plafond als eyecatcher

Stijl Architectuur & Culimaat

Een verbluffende en op onder andere de Aziatische Longhouses geïnspireerde villa verrijst in de polder. Wonen met een vrij uitzicht zodat je de seizoenen kunt beleven zoals ze bedoeld zijn. Aan de voorzijde oogt het ontwerp van architectenbureau Stijl Architectuur spannend en gesloten, omdat de bewoners gesteld zijn op hun privacy; de achterzijde daarentegen verwonderd, dankzij het open karakter en binnen trekt het houten plafond onmiddellijk de aandacht.


Exterieur

Houten plafond, leefkeuken, Stijl Architectuur, Culimaat

Leveranciers van het exterieur

Kozijnen

Finstral

Aziatische invloeden

Zowel het in- als exterieur van deze bijzondere villa laat Aziatische invloeden zien. De schuin overstekende, rieten kap komt los van de plint en deze is deels opgenomen in het maaiveld. De villa lijkt verzonken in de grond en vormt een mooi contrast met de verdieping, met gevelbekleding van Cape Cod hout. Met de referentiebeelden van de bewoners kon Bertil Dekker van Stijl Architectuur beginnen aan het ontwerp. Hoogte, licht, her en der een subtiele knipoog naar de bijzondere reizen die de familie heeft gemaakt en natuurlijk: de focus op het uitzicht, want die is werkelijk subliem. “Een jaar tekenen en een jaar bouwen, we kunnen bijna spreken van a walk in the park, zo gecoördineerd als het gehele proces is verlopen”, aldus de bewoonster.


Leefkeuken

Houten plafond, leefkeuken, Stijl Architectuur, Culimaat

Leveranciers van de leefkeuken

Leren bekleding

Alphenberg Leather

Keuken

Culimaat

Kokendwaterkraan

Quooker

Openhaarden

Daniëls Openhaarden

Leefkeuken als het centrale punt

De Culimaat leefkeuken vormt een centraal punt in de living. Voor de bewoners is het belangrijk dat zij tijdens het koken onderdeel zijn van het gezelschap. De details zijn verfijnd en geven het geheel een moderne uitstraling. De fronten en het blad van het eiland zijn vervaardigd uit corian en passen erg goed bij de kleur van het houten plafond. Ook een koffiepantry en maatwerk zithoek mochten in dit indrukwekkende keukendesign niet ontbreken.


Woongenot

Houten plafond, leefkeuken, Stijl Architectuur, Culimaat

Leveranciers van het woongenot

Glazenwand

Solarlux

Tegels

VSB Wellness BV

Zwembad & Sauna

VSB Wellness BV

Bonsai boom

De Vossenberg

Leren wandbekleding

Alphenberg Leather

Openhaard

Daniëls Openhaarden

Functionaliteit en woongenot

Het ontwerp van de benedenverdieping is op een natuurlijke wijze het privédomein geworden. Hier bevinden zich de slaapkamers met badkamers en-suite, de fitnessruimte, een wellness met zwembad en de bioscoop. De hout gestookte sauna is geïnspireerd op de Kelo sauna, een eyecatcher dankzij het gebruik van speciale boomstammen. Met één druk op de knop stroomt de waterval van het zwembad rijkelijk en als de schuifpui opent, zwem je gevoelsmatig zo de natuur in. De bioscoop kreeg de sfeer van de hoogtijdagen van de Amerikaanse filmindustrie: de Roaring Twenties. “Tijdens de ontwerpfase hebben we constant gelet op functionaliteit en woongenot. Wij kunnen ontzettend genieten van goede films, zwemmen en ontspannen in de sauna. Dat wij dit hebben kunnen verwezenlijken is een woondroom die uit is gekomen.”

Editor: Celine Jacobs

Datum: 20-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Aquine Loois

Fotografie: Peter Baas