designsauna, sauna, alpha industries, the art of living

  • Alpha Industries
  • Stadsheide 27
  • B-3500 Hasselt

Adembenemende designsauna | Alpha Industries

Zen, in de meest pure zin van het woord is wat deze designsauna in het Duitse Saarbrücken uitstraalt. Alpha Wellness Sensations construeerde een prachtige sauna-unit in een strak wit kader met extra opbergruimte. Cleaner als dit wordt het niet! De vakverdeling van de muur creëert een prachtig lijnenspel. Het gigantische raam waardoor de sauna volledig te zien is, lijkt eerder het doek van een schilderij waarop een kunstwerk te zien is. Vooral de weggewerkte toegangsdeur voegt extra mystiek toe aan dit strakke designontwerp.

Blinde deuren

Het wit van de muren, het plafond en de vloer laat de groene boeddhistische boom achter het raam mooi uitkomen. Dankzij de glazen voorwand kan je deze boom ook zien vanuit de designsauna. Ideaal voor een meditatiemoment … 😉 De volledige binneninrichting van de sauna bestaat uit cederhout. Dit geeft een warme gloed in het strakke kader. Ook de verlichte achterwand van zoutstenen draagt bij aan deze warme sfeer. Door een witte saunaoven te gebruiken sluit deze mooi aan bij de witte wand in MDF, die als slimme opbergruimte dient. Hierin is ook de blinde deur naar de sauna geïntegreerd. De bank onder het saunaraam wordt gebruikt als zitgedeelte en de sluiting is handig voorzien van gasveren zodat deze kan blijven openstaan om alles weer netjes op te ruimen. Nooit veel werk en altijd een propere ruimte! 

designsauna, sauna, alpha industries, the art of living

Meer over Alpha Industries

Dit mooie bedrijf is één van de meest innovatieve wellnessbouwer ter wereld. Eén van de grootste troeven van wellnessbouwer Alpha Industries uit Hasselt is uiteraard de Research & Development afdeling. “Wellnessomgevingen zijn steeds meer custommade. Deze afdeling speelt bijzonder snel in op trends en past deze toe in de wellness die de klant voor ogen heeft. Onze jarenlange ervaring komt daarbij goed van pas. Meestal weten we snel wat klanten willen”, zegt zaakvoerder Koen Heeren. Los van het maatwerk levert Alpha Industries een compleet wellnessassortiment in alle prijsklassen. Elke leverancier of plaatser van zwembaden of spa’s kan bij hen terecht voor een hele reeks van producten. 

designsauna, sauna, alpha industries, the art of living

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Alpha Industries

____

____

Meer projecten van Alpha Industries bekijken?