Adembenemende woning met een souterrain vol verrassingen

Studio LIV

De eerste kennismaking van interieurontwerpster Linda Verlouw met de eigenaren van een pand nabij het Amsterdamse Vondelpark, vond in het pand zelf plaats, waar net een grondige verbouwing was gestart. Linda toverde het gestripte pand om naar een warm thuis voor een gezin dat graag ruimer, maar wel in de hoofdstad wilde blijven wonen. Ze zorgde met StudioLIV niet alleen voor een zeer uitgebalanceerd ingedeeld huis, met souterrain, maar ook voor een luxueus, warm thuis dat feilloos aansluit bij de smaak van haar opdrachtgevers.


Ontwerp

Souterrain, lichtplan, Studio LIV

Alle leveranciers van het ontwerp

Interieurontwerp

StudioLIV

Gashaard

DRU Gashaard

Harmonie

De woning is volledig naar de woonwensen en levensstijl van de bewoners ingericht. De tijdloze, elegante interieurs van Linda spraken beide eigenaren, die onderling wat verschillen in interieursmaak, direct aan.  Linda maakte voorstellen voor alle ruimtes en ontwierp al het maatwerk-meubilair: “Als ik een plattegrond maak, dan maak ik er een interieur-DNA bij waarbij je de look & feel van het geheel te zien krijgt. In het DNA visualiseer ik de ontworpen elementen, zoals voor deze woning een open haard met afgeronde zijdes en een keuken met specifieke bladafwerking. Daarna volgt de 3D-uitwerking.” Haar werkwijze resulteerde in een exclusief en verbluffend mooi geheel. In iedere ruimte van de woning word je overweldigd door de rijke materialen zoals louter natuursteen en eikenhout in een prachtige harmonie.


Benedenverdieping

Souterrain, lichtplan, Studio LIV

Alle leveranciers van de benedenverdieping

De leefruimtes

De stadse woning is karakteristiek van vorm: lang en relatief smal. De leefkeuken kom je binnen door een verbluffend mooie, hoge deur van bronskleurig staal en getint glas. De behaaglijke leefruimte heeft een eikenhouten vloer en een centraal gelegen, fraaie maatwerkkeuken naar Linda’s ontwerp. Het keukeneiland is verrijkt met een verzonken spoelbak in een oogstrelend marmeren werkblad met schuin weglopende randen, tevens toegepast voor het marmeren blad in de plafondhoge kastenwand. Linda: “De ladefronten van het eiland zijn bronskleurig, net als de geïntegreerde afzuigkap in de nis van de kastenwand, die door zijn positie de hoogte van de ruimte benadrukt.” De met daglicht overgoten living aan de achterzijde van de woning omarmt je als het ware dankzij de uitgekiende indeling en warme materialen en texturen. Over de indeling vertelt de bewoonster: “We wilden aan de achterzijde in huis wat meer privé zitten en een haard. De haard is door Linda als een soort divider tussen het woongedeelte en de keuken bedacht.” Doordat deze haard aan drie zijdes van glas is, wordt de ruimte optisch verbonden met de leefkeuken. Het suède in patchwork-patroon op de haardombouw met afgeronde hoeken, geeft het geheel een zachte uitstraling.


Souterrain

Souterrain, lichtplan, Studio LIV

Alle leveranciers van het souterrain

Souterrain, lichtplan, Studio LIV

Mystieke sfeer

In het souterrain waan je jezelf in een haast mystieke wereld. Er is een donkerder kleurenpalet gebruikt dan op de begane grond en net als in de rest van de woning een prachtig lichtplan. Linda: “We hebben hier een warme groen-grijze kleur gebruikt voor de wanden en plafonds en een donkerdere eikenhouten Hongaarse puntvloer. Naarmate je hoger in de woning komt, wordt het bewust steeds iets lichter. Daardoor heb je in deze ruimte een wat meer mysterieuze sfeer dan boven.” Die sfeer past perfect in dit souterrain waar de bewoners vaak gebruik maken van hun heerlijke sauna en bar.


Bovenverdieping

Souterrain, lichtplan, Studio LIV

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Hotel gevoel:

StudioLIV ontwierp voor de mastersuite een harmonieuze ruimte waarbij slapen en baden geruisloos in elkaar overgaan. Behalve een vrijstaand bad bij het raam, is de badkamer, rijkelijk bedeeld met marmer in openbook op de vloer, een deel van de wanden en de wastafels. De nachtkastjes die ze ontwierp zijn aan de bovenzijde afgewerkt met hetzelfde nubuck leer als de lampen boven de op maat gemaakte kaptafel. Het behang met parelmoerglans maakt het hotelgevoel compleet. Dat gevoel en de prachtige, functioneel ingedeelde ruimte zou niet zijn ontstaan zonder de intensieve begeleiding van Studio LIV.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 24-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Peter Baas