Alape | Innovatieve finishes

Nieuwe, innovatieve finishes 

Alape verstevigt haar positie op het gebied van glazuur

Alape heeft nieuwe, innovatieve finishes ontwikkeld en verstevigt daarmee haar positie op het gebied van glazuur. Waar het bedrijf zich de afgelopen jaren richtte op een duidelijke geometrische vormentaal van haar waskommen, richt Alape zich op dit moment voornamelijk op de waskomoppervlakken, onder het motto ‘shaping surfaces’. Alape luidt, met de uitbreiding van de ‘Aqua’ en Terra’ finishes, een nieuw tijdperk van opvallende waskomoppervlakken in.

Op de beurs Salone del Mobile 2018 in Milaan heeft Alape de twee nieuwe finishes gelanceerd: een waskomoppervlak met een matte en nieuwe poederachtige uitstraling onder de naam ‘Terra’ en een ‘Aqua’ waskomoppervlak in drie verschillende tinten en met kleurverloop, die opvalt door de glasheldere look. Met deze uitbreiding van het aanbod wordt er een extra dimensie gegeven aan de vormgeving.

Materialiteit en vormgeving

De natuur diende als inspiratie voor de nieuwe finishes: niet alleen de diepte van de oceaan en de kleur van het water dienden daarbij als voorbeeld, maar ook de natuurlijke aard en kleur van steen en hout. Alape geeft door de uitbreiding van het aanbod aan waskomfinishes niet alleen het bestaande assortiment een nieuwe impuls, maar benadrukt hiermee ook de materialiteit en vormgeving van haar producten. Het product-DNA (duidelijk, precies, innovatief) wordt daarmee nog meer versterkt.

‘Bicolor’ en ‘Metallic Dark Iron’
Alape heeft met de finishes ‘Bicolor’ en ‘Metallic Dark Iron’ de afgelopen twee jaar waskomoppervlakken op de markt gebracht, die inspirerend zijn voor de vormgeving van de badkamer. Waar ‘Bicolor’ bestaat uit twee contrasten (zwart-wit en mat-glanzend) en precisie en nauwkeurigheid toont in de overgang van de twee kleuren, lijkt het metallic, glanzende glazuur van ‘Metallic Dark Iron’ van kleur te veranderen, afhankelijk van de geometrie en het gezichtspunt.  Door de hoge reflectiegraad past het oppervlak ‘Metallic Dark Iron’ altijd in de omgeving en bij de omringende materialen.

___

De positie van Alape als specialist op het gebied van oppervlakken en als aanjager van innovatie wordt met de nieuwe finishes ‘Terra’ en ‘Aqua’ verstevigd. De series ‘Terra’ en ‘Aqua’ zijn verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2019.

 

Alape | Innovatieve finishes

___

Contactgegevens:

  • Alape Nederland
  • Rivium Boulevard 21
  • 2909 LK Capelle aan den IJssel