Lampen, verlichting, hanglampen,

  • Directlampen.nl
  • Groeneveldselaan 25
  • 3902 HA Veenendaal

Alles over hanglampen | Lichtxpert & Directlampen.nl

Hanglampen zijn de stuwende kracht van elke ruimte. In de collectie zijn er veel soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Het is de sfeerbepaler van elk vertrek. Laat ze pronken boven de eettafel, in de hal of in de slaapkamer. Bepaal van tevoren de functie, de stijl en de kleur die past bij jouw wensen. Elke ruimte heeft namelijk zijn eigen functie en sfeer! Voor welke ruimte zoek jij een pronkstuk? Het kiezen van het ideale exemplaar valt zeker niet mee, de keuze is enorm. Heb je vragen over een armatuur? Lees dan verder. In dit artikel vertellen we je meer over ongebruikelijke functies, verstelbare hanglampen, dimbare hanglampen en meer over het installeren ervan.

Ongebruikelijke functie van hanglampjes

Tijdens de aanschaf van een binnen- of buitenlamp ben je gauw geneigd om het armatuur op de gebruikelijke manier te installeren. Want zeg nou zelf, denk je ook niet bij een hanglamp aan eetkamerverlichting? Logisch! Maar wist je dat je nog veel meer kan met de pendellamp? Plaats eens een hanglampje boven je nachtkastje, boven de ontbijtbar of in de kinderkamer. Dit is niet alleen praktisch, maar geeft ook een speels tintje aan de ruimte. Tip: ga voor een Oosterse hanglamp Dat geeft direct een betoverend sfeertje aan de kamer.

Verstelbare hanglampen

Een mooie en sfeervolle hanglamp in de zithoek of boven het bureau zorgt voor een ornament in de woning. Bepaal zelf de ophanghoogte van de hanglampen. Houd er rekening mee dat je de lamp niet te hoog of te laag hangt. Wanneer je het armatuur te hoog hangt, kijk je in de kap. Hang je de lamp te laag? Dan is de kans dat jij je hoofd stoot aanwezig. Een richtlijn is 75 centimeter boven het te verlichten oppervlak. Veel van de modellen zijn verstelbaar tijdens montage. Deze hanglampen stel je dus in één keer in op de correcte lengte.

Dimbare hangende lampen

Veel van de hanglampen van Lichtxpert zijn dimbare hanglampen. Dat is natuurlijk ideaal voor het juiste leeslicht, maar ook voor warme sfeerlicht. Of het armatuur dimbaar is hangt voornamelijk af van het type lichtbron. Wil je de lamp dimmen? Maak dan gebruik van een dimbare lichtbron en eventueel een externe (muur)dimmer. Bij alle armaturen wordt vermeld of het een dimbare hanglamp is of niet. Ze hebben zelfs dimbare ledhanglampen!

Hoe installeer je een hanglamp?

Heb je een keuze gemaakt en heb je de bestelling ontvangen? Dan is het tijd voor de ophanging van de lamp. Dat doe je heel eenvoudig. Begin allereerst met het uitschakelen van de stroom. Niets is gevaarlijker dan werken met stroom. Plaats de bevestigingsbeugel op de gewenste plek. Vervolgens bevestig je de elektriciteitsdraden aan het kroonsteentje. Installeer het armatuur en draai de lamp goed vast. Indien nodig, draai je er een passende lichtbron in. Schakel de stroom weer in, controleer de lamp et voilà: het genieten kan beginnen!

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Directlampen.nl

___

Directlampen-Logo-200x200

___

Meer projecten bekijken van Directlampen.nl?