Plafondlampen, licht, verlichting

  • Directlampen.nl
  • Groeneveldselaan 25
  • 3902 HA Veenendaal

Alles over plafondlampen | Lichtxpert & Directlampen.nl

Een goede plafondlamp verlicht de gehele kamer. Naast de platte plafondlampen zijn er ook zogenoemde plafondspots. De spots zijn draai- en kantelbaar, waardoor de zithoek, leesstoel of misschien wel een schilderij eenvoudig kan worden verlicht. De plafondspot moet de juiste sfeer van de ruimte versterken. Kinderlampen zijn natuurlijk vrolijk en speels. Terwijl klassieke plafondlampen weer heel anders zijn dan een moderne lamp aan het plafond. We vertellen je in dit artikel welke aspecten van belang zijn bij het kiezen van een plafondlamp en we geven je tips voor de montage ervan.

Aspecten van een lamp

Belangrijke aspecten bij de keuze voor de juiste plafondlamp zijn onder andere de functie, de stijl (klassiek, modern, design, industrieel) in combinatie met je interieur en de kleur. Een klassieke plafondlamp in een modern interieur gaat niet goed samen. Hierdoor wordt de sfeer in de ruimte niet versterkt. Een bronzen lamp versterkt de sfeer van een klassiek interieur.  Dus denk eerst goed na over de gewenste stijl. Daarnaast kunnen armaturen ook dienen als decoratief object, een versterkend element in je interieur. Wil je specifiek iets belichten? Zoals een schilderij, leeshoek of de salontafel, dan is een spot de ideale oplossing. Voor een algemene en functionele verlichting, is een gewone plafonniere een aanrader. Dit geeft een mooi verspreid licht.

Tips bij de montage

De montage van een plafondlamp dient zorgvuldig te worden uitgevoerd. Bedenk goed waar je de plafondlamp wil monteren en wees hier zeker van, want boren is vaak een vereiste. Het zou zonde zijn als je de gedachte verandert wanneer je al enkele gaten in het plafond hebt geboord. Is de plek gekozen, zorg dan dat je de elektriciteit uit hebt staan voordat je zomaar gaat boren en er zeker van bent dat er geen draden in de weg zitten. Na het boren is het belangrijk welke plug je moet gebruiken. Dit hangt af van het plafond dat je hebt. Zo gebruik je voor gipsplatenplafond holle wandpluggen en voor een betonnen plafond universele pluggen. De bijgeleverde plafondplaat monteer je aan het plafond, waar daarna eenvoudig de kap van de plafondlamp aan kan worden bevestigd.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Directlampen.nl

___

Directlampen-Logo-200x200

___

Meer projecten bekijken van Directlampen.nl?