Alles wat je wilt weten over een gietvloer

Een mooie vloer doet erg veel voor het interieur. De vloer vormt niet alleen de basis van je inrichting, maar bepaalt ook de sfeer. Daarom is het goed om na te denken over jouw wensen en eisen omtrent het kiezen van de juiste vloer. Een vloer die werkelijk bij ieder interieur past en op veel andere vlakken voldoet aan allerlei eisen, is de gietvloer. Wat de voordelen van een gietvloer zijn, hoe deze vloer gelegd wordt en aspecten waar je rekening mee moet houden, lees je hier in dit artikel.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze kunststof vloer die op de ondergrond gegoten wordt, op moet drogen en vervolgens met een lak of coating wordt afgewerkt. Het is dus een compleet andere vloer dan bijvoorbeeld een houten vloer of een pvc-vloer omdat hij op een andere manier gelegd wordt. Het is daarom belangrijk dat je de ondergrond goed voorbereid en er voor zorgt dat deze helemaal egaal is. Alleen zo krijg je het gewenste resultaat.

Passend bij iedere interieurstijl

Houd er rekening mee dat er veel verschillende soorten gietvloeren zijn. Ze kunnen enorm verschillen qua dikte, zuiverheid en pigmentpercentages. Dit zorgt voor verschil in uitstraling, gebruiksgemak en levensduur. De verschillende soorten gietvloeren maken het mogelijk om bij iedere interieurstijl wel een passende vloer te vinden. Bij een industrieel interieur zou bijvoorbeeld een zwarte of grijze gietvloer erg goed staan en doordat de vloer naadloos is past hij ook erg goed bij een modern interieur. De strakke lijnen en andere moderne elementen worden op deze manier nog meer benadrukt.

Voordelen

Naast dat een gietvloer iedere inrichting versterkt heeft deze vloer nog een aantal voordelen. De vloer is namelijk brandwerend, voor extra bescherming. Daarnaast is hij ook geluiddempend, voor nog meer comfort, en kleurvast, waardoor de vloer lang meegaat. De gietvloer is ook enorm onderhoudsvriendelijk, hij is namelijk al hygiënisch schoon na het stofzuigen en dweilen met water.

Hoe nu verder?

Heb je het idee dat een gietvloer wel wat voor jou zou kunnen zijn? Laat je dan informeren over de mogelijkheden en welke soort vloer het beste bij jouw huis past. Misschien kun je er wel vloerverwarming onder verwerken? Specialisten helpen je dan ook graag verder, kijk bijvoorbeeld eens op G-vloeren.nl, specialist in gietvloeren, en ontdek wat zij aanbieden. De gietvloeren van G-vloeren worden volledig op maat gemaakt, voor woning en bedrijf. Neem een kijkje op de website of bezoek de showroom, de experts helpen je graag verder.