Alphenberg
Alphenberg
Alphenberg
Alphenberg
Alphenberg
Alphenberg
Alphenberg
Alphenberg
Alpenberg | Wand met haard in Hotel van der Valk Utrecht in ALPHENBERG Tundra Choclat
Alpenberg | Keuken volledig in leer door RMR Interieurbouw in ALPHENBERG Tundra Choclat
Alpenberg | Lobby RABO-Bank Waalwijk in ALPHENBERG Tundra Clay
Alpenberg | Afzuigkappen door WAVE Kitchen Products in ALPHENBERG Pampas Straw
Alpenberg | Chalet Hotel Project Wirtshaus Steiereck Oostenrijk in ALPHENBERG Tundra Sand
Alpenberg | Lederen vloer in Lounge Librije Zwolle in ALPHENBERG Tundra Grey
Alpenberg | Villa in Belgie door Jelle van de Casteele in ALPHENBERG Tundra Clay
Alpenberg | Trap door Upstairs in ALPHENBERG Tundra Titanium | Hotel Houten: lobby-balie met combinatie van ALPHENBERG Tundra en Kaiman Clay
previous arrow
next arrow
 

Alphenberg | Leren wanden

Alphenberg Leather heeft het meest exclusieve assortiment op het gebied van leren wanden, vloeren, trappen, deuren, keukens, haarden en uiteraard tapijten. Sinds de oprichting in 1978 is de eigenaar Rob Koemans al voortdurend bezig met de innovatie rondom leer. In de loop van de jaren zijn er al vele projecten gerealiseerd met het bijzondere materiaal.

Leer voor iedere ruimte

Van kantoorpanden, keukens, vloeren en haarden alles is mogelijk met leer! Dat is dan ook de filosofie die de organisatie uitdraagt. In overleg met het deskundige team worden alle mogelijke oplossingen voor u ontworpen en uitgelicht. Ook plaatsing, afwerking en onderhoud wordt door Alphenberg uitgevoerd om zo het beste kwaliteit te garanderen en het mooie leer te waarborgen!

Duurzaam leer

Leer is een materiaal dat een stoere uitstraling heeft maar ook exclusiviteit, elegantie en luxe uitstraalt. Elke huid is uniek dus ook elk leer heeft zijn eigen patronen en kleuren. Dit zorgt voor een uitgebreid assortiment aan diverse tinten. Koemans werkt enkel met 100% buffelleder van dieren die vrij hebben geleefd en waarvan het leer op een duurzame manier is verwerkt.

___

Meer woningen met leren wanden van Alphenberg bekijken?

 

 

 

 

Buitenruimte

Deze extravagante tuin laat zien dat alles mogelijk is. Ook de haard met leren bekleding paste hier perfect bij! De haard creëert sfeer en krijgt dankzij het leer een stoer randje.

Strakke villa

De eyecather van deze villa is toch wel de haard bekleed met leer. Er is hier gekozen voor de kleur tundra clay dat goed aansluit bij de warmte van de haard.

Showroom

De trap in dit bijzondere atelier is bekleed met donker leer. Het geeft de hal een stoere en industriële look. Net even wat anders, dat is was de architect wilde laten zien!

Restaurant Nacarat Amsterdam

Ook de bar van restaurant Nacarat in Amsterdam heeft een leren transformatie ondergaan! Het leer is ruw gebleven wat de bar net een beetje pit geeft. Leer hoeft namelijk niet altijd glad zoals vele mensen denken.

Herenhuis

De woonkamer van dit herenhuis is wel heel erg bijzonder! Dankzij de grijze leren wanden is de woonkamer geluiddicht, onderhoudsvriendelijk en geeft het de woonkamer een luxe uitstraling.

Marbella villa

In samenwerking met architect René van den Hout is deze prachtige woning gerealiseerd. De leren bekleding van de haard heeft een ruwe afwerking en contrasterend patroon van licht en donker. Het geeft de ruimte een robuust karakter.

Leer kan ook worden gebruikt voor de vloerbekleding! De slaapkamer wordt zo voorzien van een stijlvolle uitstraling en het materiaal voelt ook nog hartstikke zacht aan op blote voeten.

Penthouse

In dit appartement zijn de kasten, het bedmeubel en de haard bekleed met leer. De haard fungeert als roomdivider en de kleur van het leer geeft een prachtig contrast met de lichte meubels.

Lederen wandbekleding

Het interieur van deze villa is een combinatie van moderne lijnen en natuurlijke materialen. Alphenberg is verantwoordelijk voor de leren wandbekleding.

Stoer chique interieur

Het mixen en matchen van verschillende stijlen is een kunst. Het gevaar is namelijk dat de woning misschien geen eenheid wordt. Bij dit project is dit zeker wel gelukt. Stoer en chique werken in deze woning perfect samen.

Stalen deur met leer

Deze luxe woning is voorzien van prachtige stalen deuren met leer. Alphenberg heeft de deuren van het leer voorzien, wat perfect past bij de inrichting van de woning.

Exclusieve kantoor inspiratie

Dit prachtige kantoor is gevestigd in Amsterdam. De ruimte nodigt uit om te ontmoeten en samen te werken. De leren wandbekleding werd verzorgd door Alphenberg.

Leren wandbekleding

Deze entree van een kantoor in hartje Amsterdam kreeg een totale make-over. Het werd een keizerlijke entree, ontworpen door Kabaz Architecten. De leren wandbekleding van Alphenberg zorgt voor een luxueuze afwerking van het geheel.

Leren wandbekleding slaapkamer

Alphenberg bekleed de mooiste dingen met leer. Ook in deze prachtige boederijvilla hebben ze het meubel aan de achterkant van het bed bekleed met leer. De wand ziet er geweldig uit!

Interieur met een exclusieve afwerking

Deze villa, gelegen in een bosrijke omgeving, is een echt droomhuis. Het interieur heeft een exclusieve afwerking en is gecombineerd met toptechnologie.

Exclusief interieur

Deze bijzondere villa beschikt over een exclusief interieur. De luxe Metropolitan stijl wordt versterkt door de leren wandbekleding van Alphenberg.

Luxe interieur

In dit bijzondere droomhuis in Brabant heeft Alphenberg een prachtige wand bekleed met luxueus leder. De kachelwand is volledig bekleed met leer en in het interieur, verzorgd door StudioLIV,  is gebruik gemaakt van rijke materialen, zachte kleuren een sfeervolle verlichting

Leren muur in tijdloos interieur

Door te werken met rijke materialen, zoals messing, natuursteen en een leren muur, kreeg het interieur een luxe en persoonlijke uitstraling. Alphenberg heeft hier aan bijgedragen door het tv meubel te bekleden met kwaliteit leer.

Leer als luxe materiaal

Dit interieur moest warm en tegelijkertijd stoer worden, vond de opdrachtgever. Belangrijk was ook dat het interieur comfortabel zou aanvoelen en dat het geschikt was voor het ontvangen van grote gezelschappen. Een luxe materiaal als leer biedt dan letterlijk warmte en kleur.

Modern en stoer interieur

Deze luxe, duurzame en levensloopbestendige nieuwbouwvilla werd door Van der Padt Architecten ontworpen in jaren ’30 stijl. Hoewel in de jaren ’30 nog geen leer werd toegepast op de wanden en vloeren, werd dat hier wel gedaan. Het zorgt voor een modern en stoer interieur.

Exclusief leer

Het hoogtepunt voor ons is wel de behaaglijke kachel middenin een glazen pui, geflankeerd door alleen maar nog meer glas. De volledige wand is aangekleed met exclusief leer van Alphenberg.

Designinterieur

De kleur bruin is duidelijk de toonzetter voor de gehele woning. De luxe uitstraling heeft alles te maken met de aankleding ervan middels rijke, glanzende materialen en voorwerpen. Het leer van Alphenberg is weldadig toegevoegd aan de woning: langs de haard, aan het plafond en ook zelfs op deuren!

Moderne villa aan het water

Vanuit iedere ruimte van deze moderne villa kijk je uit op het water. Hier kunnen de bewoners in hun eigen boot vanaf hun eigen aanlegsteiger wegvaren over de golvende oppervlakte. De tuinkamer met een speciale pui die helemaal open kan is een echt hoogtepunt van deze woning.

Royale villa met warmte en intimiteit

Direct grenzend aan de entree van deze royale villa met warmte en intimiteit bevindt zich het eerste zitgedeelte, de formele zithoek. Hier is een plek gecreëerd om gasten te ontvangen of om even bij te kletsen. De indeling speelt hier een belangrijke rol.

Stijlvol penthouse met maatwerk interieur

Leren wandbekleding van Alphenberg zorgt voor een luxe gevoel in de woning.

Van oud café naar indrukwekkende villa

Deze indrukwekkende villa kwam tot stand door een grootschalig (ver)bouwtraject. De opdrachtgevers wilden het geheel, dat dateert uit 1800 en jarenlang de functie had van een café, volledig vernieuwen.

Villa aan het water

Deze waanzinnig villa aan het water een lust voor het oog en biedt ruimte aan een zeer sfeervolle woonkeuken. De villa valt direct op door de glaspartij in het midden van het exterieur. Deze scheiding zorgt niet alleen voor een gevoelsmatige tweesplitsing van de woning, maar is ook een mooi vormgegeven onderbreking van de rieten kap.

Exclusieve leren wandbekleding

Binnen gaat de keuze voor exclusieve vormen en materialen verder. Vooral de leren wandbekleding van Alphenberg is een waanzinnige keuze geweest voor de juiste uitstraling.

Exclusieve raambekleding

Denk je aan high-end leertoepassingen in het interieur, dan denk je aan Alphenberg. Met een nieuwe flagshipstore in Waalwijk maakt het leerverwerkingsbedrijf een volgende stap in zijn groei. De showroom laat de wonderlijke mogelijkheden van leren wandbekleding in het interieur zien.

Sprekende leren wandbekleding

Binnen heeft interieurbedrijf De Toren Interieurs gezorgd voor een aantal eyecatchers waaronder een tv-kast die volledig is bekleed met leren wandbekleding van Alphenberg. We vertellen je graag meer over dit bedrijf dat werkelijk alles kan bekleden met leer!

Zeldzame leren haardbekleding

Iedereen in de straat kreeg van de gemeente de richtlijn mee dat de voorgevel een klassieke uitstraling moest krijgen, zodat een mooie eenheid zou ontstaan. Het resultaat is de realisatie van een drie verdiepingen tellend klassiek bouwwerk met veel symmetrie. Ook binnen ontbreekt het nergens aan ultieme luxe. De leren haardbekleding van Alphenberg is hier een prachtig voorbeeld van.

Leren wandbekleding

Denk je aan high-end leertoepassingen in het interieur, dan denk je aan Alphenberg. Met een nieuwe flagshipstore in Waalwijk maakt het leerverwerkingsbedrijf een volgende stap in zijn groei. De showroom laat de wonderlijke mogelijkheden van leren wandbekleding in het interieur zien.

Natuurlijke wandbekleding

De twee bewoners van deze woning hebben ieders een eigen bedrijf: de één een interieurontwerpbureau dat ontwerpt en grote lijnen uitdenkt en de ander een binnenhuisadviesbureau voor het uitvoeren van ontwerpen. Deze ijzersterkte combinatie is aan de slag gegaan om een droomhuis voor hunzelf te realiseren. Overal in het huis zie je creatieve ontwerpen, waaronder natuurlijke wandbekleding van Alphenberg.

Leren wandbekleding

Er is gekozen om de tv-wand te bekleden met leer van Alphenberg. De warme kleur komt overeen met de kleur van het marmer in de keuken. Wandbekleding van leer kent vele mogelijkheden en geeft altijd een chic resultaat.

Leren wanen als statement

In dit project is aan Alpenberg gevraagd om een paar leren wanden te realiseren als statement.

Leer voor akoestische toepassingen

Alphenberg levert leren plafondufo’s om geluidsoverlast en galm te voorkomen. Dit is een esthetische oplossing en 100% functioneel inzetbaar. Daarnaast geven de plafondufo’s de ruimte een persoonlijk karakter.

Tv-ombouw met leer bekleed

Studio LIV is in dit project een fijne samenwerking aangegaan met Alphenberg voor het realiseren van een tv-ombouw die tevens fungeert als ware eyecatcher.

Lederen wandbekleding voor exclusieve touch

Belangrijke sfeermaker in dit interieur is de lederen wandbekleding van Alphenberg, die zorgt voor een exclusieve touch.

Kubistische woning

Net over de Duitse grens, in Kleef, ligt deze naoorlogse woning. Theodoor Willemsen van Theodoor Interior Design zorgde er afgelopen jaar voor dat de oude ruimtes transformeerden tot een interieur van formaat.

Stoer interieur

Centraal gelegen aan een Haarlemse gracht vinden we een dubbel woonhuis uit de 19e eeuw. Designer Osiris Hertman zorgde ervoor dat het een interieur kreeg waarin echt geleefd mag worden. Kenmerkend voor de stijl van Hertman is werken met oude ambachten en bijzondere materialen. Dit zie je niet alleen terug in zijn samengestelde interieurs, maar ook in de designproducten van eigen hand zoals de bekende shutters van Fractions. Het is een familiewoning geworden met een exclusieve uitstraling en stoer interieur.

Wandbekleding van gevlochten leer

Sinds het betrekken van het pand in Waalwijk begin 2020 heeft Alphenberg  leather  de beschikking over een geweldig eigen atelier. Het is een broedplaats van innovatie. Hier en in de montagehal wordt creativiteit geboren en groeit het proces van onderzoek naar mogelijkheden op het gebied van onder andere wandbekleding. De ene keer samen met – of in opdracht van – designers of architecten, maar soms ook omdat zich mogelijkheden voordoen waar ze niet eens naar op zoek waren.

 

 

Alphenberg Leather, Leren wanden, leer, leren haarden, the art of living

Rob Koemans


Ons meesterschap is het resultaat van een voortdurende zoektocht naar nieuwe manieren om leer toe te passen

 

Alphenberg

___

Contactgegevens:

  • Alphenberg
  • Tielenstraat 7
  • 5145 RC Waalwijk
  • Tel: +31 (0) 73 74 700 85
  • Studio
  • Verwersstraat 59
  • 5211 HV ‘s-Hertogenbosch

 


Web editor: Sarah Watts     |

Datum: 08 | dec | 2020


Tags: , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

SAPA by Hydro


Combineer design met efficiëntie en energiezuinigheid voor uw ramen en deuren…

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media