Alternatieve zitplekjes in je tuin creëren

Als je de trotse bezitter bent van een tuin wil je daar ook maximaal van genieten. Gelukkig kun je je fantasie de vrije loop laten en je tuin helemaal inrichten zoals jij dat wilt. Het is natuurlijk heel leuk om de verschillende delen van je tuin een andere uitstraling en functie te geven. De barbecueplek, de relaxhoek, het eet- en feestterras en de zonneweide. Maar er zijn sowieso een paar basiselementen die elke tuin nodig heeft: bloemen, bomen, planten en meubilair. Het is verstandig om de flora in je tuin af te wisselen zodat je het hele jaar door bladeren aan bepaalde planten en bomen houdt. Als je van je tuin een echte hof van eden wilt maken is het ook goed om te kiezen voor planten en bomen die snel groeien. Bamboe en olifantsgras zijn daar goede voorbeelden van. Als je een haag bamboe of olifantsgras plant om een natuurlijke afscheiding te maken dan hoef je niet lang te wachten op resultaat. Binnen no-time heb je een plek vol privacy gecreëerd. Daarna ga je aan de slag met bloembakken, tuintegels, vlonders, schuttingen, tuinmeubelen en verlichting om van je tuin een fijne buitenplek. Maar wat zet je dan waar? Keuze genoeg als het gaat om eettafels, tuinsets, loungebanken, verlichting en ligbed tuin. En dan hebben we het nog niet over barbecues, vuurkorven en andere accessoires die het buiten gezellig maken. De experts van VidaXL vertellen je graag hoe je alternatieve zitplekjes in je tuin creëert.

Welke hoekjes wil je?

Het beste is om eerst te kijken welke sfeer je fijn vindt. Wil je vooral lekker eten en borrelen? Dan is een robuuste eettafel waarschijnlijk de beste oplossing. Wil je loungen? Dan kun je denken aan een fijne bank met zachte kussens. Misschien kun je handig gebruik maken van bestaande elementen. Schroef bijvoorbeeld een ring in de muur of gebruik een dikke boomstam om je hangmat aan op te hangen.

Een tuintafel is eigenlijk onmisbaar

Als je de ruimte hebt kun je eigenlijk niet om een tuintafel heen. Heerlijk om met je gezin, familie of vrienden aan te eten en te borrelen. Maar welke eettafel neem je dan? Eiken, glas, steigerhout of pallets? Met een beetje fantasie en handigheid maak je zelf een unieke tafel.

Lounge lekker lang

Het is heerlijk om onder een boom, begroeide pergola of parasol neer te ploffen op een comfortabele bank of je in een hangmat te hijsen. Lekker op je gemak lezen, wegdommelen of muziek luisteren. Om in een ontspannen sfeer te komen is het belangrijk dat al je zintuigen rust geeft. Installeer een klein fonteintje, plant kruiden en regel sfeervolle verlichting. Kabbelend water, de geur van bijvoorbeeld tijm, lavendel en basilicum en zacht licht werken rustgevend.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.