Altijd en overal een sfeervol haardvuur mogelijk

Van Tiel Haarden

Een haard speelt een belangrijke rol in de woning. Het is de plek waar sfeer en gezelligheid samenkomen, mooie gesprekken worden gevoerd en ideeën ontstaan. Door de grote diversiteit in brandstoffen, is het mogelijk om in iedere situatie een sfeervolle opstelling te creëren. Waar in het verleden de focus meer op hout- en gashaarden lag, zien we een sterke stijging in alternatieve brandstoffen als elektriciteit en bio-ethanol. De elekktrisiche en bio-ethanolhaarden zijn enorm in opkomst en sieren inmiddels al vele huizen, terrassen en veranda’s.

ethanolhaard, rookkanaalvrij, The Art of Living

Houthaard

Een knapperend vlammenspel in de kamer of buiten onder de overkapping zorgt voor een prachtige sfeer en heerlijke warmte. Niets is authentieker dan een echt houtvuur. Vuur zorgt voor genegenheid en gezelligheid. Hou jij van vuur stoken? En geniet jij ook zo van de hele traditie rondom de houthaard? Dan is een houthaard zeker iets voor jou.

ethanolhaard, rookkanaalvrij, The Art of Living

Gashaard

Het vlammenspel van een gashaard is nauwelijks te onderscheiden van een houtvuur. Een gashaard biedt over het algemeen meer gemak en gebruikscomfort dan een houthaard. Met een druk op de knop zorgt u voor een prachtig vlammenspel. Dus, wil je niet slepen met haardhout en aanmaakblokjes, maar in een mum van tijd genieten van warmte en sfeer? Dan lijkt de gashaard ideaal voor jouw wensen.

ethanolhaard, rookkanaalvrij, The Art of Living

Elektrische haard

De brandstof in opkomst binnen de haardenbranche, is het elektrisch vuur. Realistisch en natuurgetrouw, zonder noodzaak van een rookkanaal. Een elektrische haard beschikt over het enige vuur dat wel sfeer, maar geen warmte geeft. Door gebruik van verschillende technologieën ontstaat er een mooi sfeervol vuurbeeld. Het is een echte optische sfeermaker, die er niet voor zorgt dat je binnentemperatuur en dus thermostaat ontregeld wordt.

ethanolhaard, rookkanaalvrij, The Art of Living

Bio-ethanolhaard

Nog een brandstof in opkomst is bio-ethanol, een brandstof vervaardigd uit plantaardige producten. Hiermee creëer je een schitterend haardvuur in gasloze woningen en ruimtes zonder (mogelijkheid tot) een rookkanaal. Met een bio-ethanolhaard is dit mogelijk en kun je op een eenvoudige manier genieten van een optimaal vuurbeeld. Vooral het niet nodig hebben van een rookkanaal maakt deze haard multi-inzetbaar: in de keuken, op het terras of zelfs in je terrastafel! Door simpel een haardbak in je tafel te laten frezen en plaatsen, heb je altijd in een mum van tijd gezelligheid buiten.

Editor: Media team

Datum: 01-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Van Tiel Haarden