aluminium kozijnen, Schuco,

  • Schüco Nederland BV
  • Clarissenhof 3A
  • 4133 AB Vianen

Aluminium kozijnen: aantrekkelijk én duurzaam | Schüco

Boerderijen met kopgevels, doorzichten naar het achterliggende landschap en een monumentale kloosterenclave. De woning in dit beschermde dorpsgezicht moest een archetypisch huis worden, in de meest abstracte zin van het woord. Het geheel werd een eenlaagse woning waarin een creatief spel is gespeeld met de verschillende plafondlagen. Grosfeld Bekkers mocht het geheel tekenen en wilde hiervoor loskomen van de trends en dit project zien als een nieuw begin. Het lijnenspel is erg belangrijk voor de architectuur van de woning. De aluminium kozijnen van Schüco zijn hierin de clou.

Scherpe kozijnen

Deze woning bestaat uit twee langgerekte vormen – het hoofdgebouw en het bijgebouw – in de gebruikelijke ‘huisvorm’. De voorgevel oogt gesloten: je ziet de archetypische vorm, maar ook de scherpte van de aluminium kozijnen. Smalle kozijnen zijn heel goed mogelijk als ze van aluminium zijn. Je krijgt dan een nóg intenser uitzicht. De vlakken hebben de diepte van de woning, waardoor de uitsnede bij de ramen groter is dan het glasvlak. In deze uitsneden zit ook alle techniek, zoals zonwering en beveiliging. Aan de achterzijde opent de woning zich naar de tuin en het achtergebied. Gespeeld is er met het verwarmde terras, waarin een hoek is ontworpen. Bij het krieken van de dag sijpelen de zonnestralen via de opening in de oostzijde het terras op, terwijl in de zomer het licht van de ondergaande zon op het achterliggende gevelvlak valt en gereflecteerd wordt.

Voordelen aluminium kozijnen

Ramen, deuren en schuifdeuren bepalen in hoge maten de uitstraling van een woning. Ze zorgen voor daglicht in woonruimtes. Ze geven uitzicht en beschermen tegen harde wind, regen en andere invloeden van buitenaf. Moderne kozijnen van aluminium geven een huis een strak design. Ze zorgen ervoor dat het huis goed beschermd is tegen inbrekers. Ze vergen nauwelijks onderhoud en daarbij is aluminium een uiterst duurzaam en stevig materiaal. Het gaat lang mee, is oneindig recyclebaar en leidt ook tot minder energieverbruik. De kozijnen zijn thermisch isolerend doordat de profielen aan de binnen- en buitenkant op professionele wijze van elkaar zijn gescheiden. Systemen van Schüco voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, levensduur, comfort en veiligheid.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

____

____

Meer projecten van Schüco bekijken?

 


Web editor: Rob van Sambeeck     |

Datum: 30 | apr | 2021


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media