• Schüco Nederland BV
  • Clarissenhof 3A
  • 4133 AB Vianen

Aluminium kozijnen | Schüco 

’We gaan altijd voor het beste resultaat’, zegt architect Rob Moritz van 19 Het Atelier tegen Schüco. Zo ook bij de realisatie van deze woonboerderij. De bestaande woning stond te koop in een vervallen staat. De nieuwe eigenaar zag er zijn droomwoning in. Maar je ideale huis maken van een bouwval met monumentale status is nog niet zo eenvoudig. Gelukkig was de gemeente flexibel en mochten ze met behoud van het silhouet er een heel nieuwe woning van maken. Het ontwerpen is begonnen van binnenuit. De boerderij is eigenlijk helemaal herbouwd met hergebruik van de oude materialen, stenen en balken. Schüco mocht de aluminium kozijnen leveren die veelvuldig zijn ingezet om de boerderij een indrukwekkend en open karakter te geven. 

Herbouwd volgens het bestaande silhouet  

Het woongedeelte is meer naar binnen gebracht en voorzien van een volledig teruggelegde, transparante zijgevel met een positieve dakoverstek. De puien zijn daardoor drie meter hoog en dit toont strak, ingetogen, licht en helder. Zo heeft de slaapkamer ook een inpandige loggia gekregenJe ziet niet dat achter de authentieke voorgevel zo’n stoere, knettermoderne woning schuilgaat met toch een heel huiselijke sfeer. Beton en met hout beklede stalen spanten bepalen de stoere beleving. Het gastenverblijf en zelfs de garage stralen dezelfde robuuste, boerse sfeer uit.  

Domotica in aluminium kozijnen 

De opdrachtgever wist heel goed wat hij wilde qua domotica en het resultaat is volgens hem geweldig geworden. De domotica werkt simpel en alle bedieningselementen zijn volledig in de aluminium schuifpuien weggewerkt. De kozijnen van Schüco zijn licht brons geanodiseerd, omdat zwart eigenlijk al te veel wordt gebruikt en ook een heel harde kleur is. Door deze bronzen kleur krijgen de kozijnen een wat zachter karakter. Daarmee wordt je huis echt je thuis. Het meedenken van Schüco in dit idee heeft geleid tot de perfecte uitvoering en een dolgelukkige huiseigenaar.  

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Schüco

_____

Schuco

_____

Meer projecten bekijken van Schüco?

 

 


Web editor: Media team     |

Datum: 23 | dec | 2020


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media