aluminium louvres, Sunshield, The art of living

  • Sunshield B.V.
  • Sterrekroos 35
  • 4941 VZ Raamsdonksveer

Aluminium louvres als zonnescherm | Sunshield

Deze waanzinnige, eigentijdse villa is gebouwd naar een ontwerp van Studio Marco van Veldhuizen. Deze grote naam in de architectenwereld heeft hier een waar kunstwerk neergezet. Ten behoeve van het open karakter van de vrijstaande woning is gebruik gemaakt van grote glasvlakken. Tegen opwarming door de zon zocht de architect een oplossing met een onderhoudsarme lamel en een strak, recht(hoekig) uiterlijk. De kleur moest bovendien passen bij het zwarte hout en de zwarte kozijnen van de markante woning. Een verdere eis was dat de motoren bestuurd moesten kunnen worden door het geselecteerde domotica systeem. Sunshield wist al deze wensen uit te laten komen middels prachtige aluminium louvres!

aluminium louvres, Sunshield, The art of living

aluminium louvres, Sunshield, The art of living

Gemak en schoonheid

Sunshield heeft vijf glaspartijen van deze geschakelde villa voorzien van zeven louvresystemen. De bewoners kunnen deze afzonderlijk bedienen via de huisautomatisering.

Het raam in de linker voorgevel loopt van de grond tot in de nok. Dit hoge raam heeft separate systemen voor de begane grond en de eerste verdieping. De rechter voorgevel heeft een systeem boven de voordeur. Het grote raam van de linker achtergevel is aan de basis ruim 7 meter breed! Hier zijn drie louvreystemen geïnstalleerd die volledig op maat zijn gemaakt zodat ze de schuine lijnen perfect volgen. De match met het hekwerk voor het huis is 100%!

aluminium louvres, Sunshield, The art of living

aluminium louvres, Sunshield, The art of living

Topdesign

De aluminium onderdelen, zoals de louvres en rekarmen, zijn gecoat in signaalzwart (RAL 9004) met een structuur. Door de structuur hebben deze componenten een fijn reliëf. De spuitgegoten kunststof onderdelen zijn zwart. Door deze specifieke en strakke afwerking krijg je echt een adembenemend geheel! Het gemak dat je in huis haalt met aluminium louvres is echt onbetaalbaar. Ieder moment van de dag kan je de zoninval regelen tot op de millimeter. En dat de zon de ramen niet aanraakt, betekent dat je de warmte ook goed buiten kunt houden. Een airco kan je huis ook koelen, maar dit is natuurlijk veel milieuvriendelijker!

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Sunshield

____

____

Meer projecten bekijken van Sunshield?