Denoldervleugels
Denoldervleugels
slideruitgelicht4
slideruitgelicht5
Denoldervleugels
Denoldervleugels
previous arrow
next arrow

American lakehouse

Woning met panoramisch uitzicht

Gelegen aan een vaarroute, ligt een prachtige waterwoning. De bewoners hebben het geluk te wonen op een unieke plek waarbij levensgenot, comfort en ook de omgeving centraal staan. Aannemer Meesterbouw vormde samen met architectenbureau DENOLDERVLEUGELS. De keuze voor DENOLDERVLEUGELS was snel gemaakt; door de mooie ontwerpen op de website raakten de bewoners enthousiast en kwamen ze in contact met architecten Florentijn Vleugels en Bas den Older.

Centrale omgeving
De kavel is met ongeveer 500m2 niet enorm, maar door de locatie met het geweldige uitzicht is de beschikbare ruimte optimaal benut. “Bij ons staat het binnen-buitengevoel centraal, net als warmte, het bourgondische gevoel en natuurlijke kleuren en materialen. We ontwerpen tijdloze woningen met een stijl tussen modern en klassiek in. Dat paste perfect bij de wensen van de bewoners”, vertellen de architecten.

Energieneutraal
De bewoners wilden te allen tijde een eerlijke woning bouwen. “Er zijn materialen gebruikt die niet of nauwelijks belastend zijn voor het milieu, zoals FSC gekeurd hout dat door Carpentier Mooren is geleverd”, vertelt de aannemer. Verder is er driedubbel glas gebruikt voor een optimale isolatie, zijn er zonnepanelen geplaatst en beschikt de woning over een warmteterugwinningsysteem. Firma Freek van Os, al meer dan 35 jaar de vak- man in totaalinstallatie, heeft al deze milieu- vriendelijke eigenschappen gerealiseerd.


“Met een boot die direct aan het terras ligt, de riante glazen gevels en het warme Red Cedarhout zorgt het geheel voor een uitstraling van een American lakehouse”


De glazen gevels met kozijnen van Profel zorgen voor een fantastisch uitzicht en een bijzonder binnen-buitengevoel.

Binnen-buitengevoel
Wat direct opvalt als je kijkt naar de indeling, is dat er geen gebruik is gemaakt van muren. “Alles is open, we streefden geen hokjesidee na”, aldus de bewoners. Buiten voelt als binnen en binnen voelt als buiten. “In dit geval is er ook voor veel transparantie gekozen. Er wordt een panora- magevoel gecreëerd. De bewoners zijn veel aan het werk en dus was het belangrijk een thuis te creëren waar een vakantiegevoel heerst. Het huis moet comfort en privacy bieden, bijna een soort hotelervaring, waar ontspanning mogelijk is”, vertellen de architecten. De wellness in de buitenpatio, bestaande uit een jacuzzi compleet met een buitendouche van JEE-O, draagt bij aan dit gevoel.


“Het huis moet comfort en privacy bieden, bijna een soort hotelervaring, waar ontspanning mogelijk is”, vertellen de architecten.”


Prachtig uitzicht vanuit de jacuzzi, met buitendouche van JEE-O

De Keuken
“Vanuit de keuken kijk je dwars door het huis heen en kijk je zo het water op. Mensen vragen vaak: ‘Is dit een woonboot?’ Het betreft een open plattegrond, maar wel met mogelijkheden om af te schermen indien nodig. Dit kan door middel van transparante sluitingen, zoals de silhouette shades van Luxaflex en de glasdeuren.” Niet alleen op die manier waarborgt het architectenbureau de functionaliteit, naast het tijdloze open karakter.

In de prachtige houten keuken zijn ook luxaflex van Luxaflex Nederland geplaatst.

Natuurlijke materialen
De televisie- en keuken- wand passen perfect in het algehele idee van een warm, natuurlijk geheel. De natuurtinten en materialen (notenhout) zijn geadviseerd en uitgevoerd door de architecten. “Het functionele komt ook terug bij de houten wanden. “De televisiewand bevat opberg- ruimtes. Die ruimtes zijn in gesloten vorm netjes weggewerkt. Dit zorgt voor een rustig geheel.”

Het ontzorgde leven wordt ook gekenmerkt door een laagdrempelig domoticasysteem. De aannemer legt uit: “Dit systeem, ook wel ‘Smart Living’ genoemd, heet Fibaro en werkt met sensoren achter stopcontacten die communiceren met een server. Het hele verlichtingsplan is ontworpen door de architecten en bestaat volledig uit LED-verlichting.

De woonkamer met bijzondere houten televisiewand en passend interieur van Van Waay Interieurs.

Panorama en toch privacy
Privacy is echter ook belangrijk als je aan een drukkere vaarroute ligt. De douche is daarom wel in een gesloten cabine geplaatst”, vertelt de aannemer. De bewoners zijn erg blij met het houten plafond. “Het houten plafond geeft de slaapkamer een skihutachtig gevoel. Dat vinden wij erg mooi en het geeft een warme uitstraling.”

De JEE-O by DADO waskommen zijn blikvangers in de badkamer. Wakker worden met een prachtig uitzicht.

Idyllisch geheel
“Tijdens het bouwproces kregen we juist commentaar, vooral toen de luifel nog niet was gerealiseerd. Nu het af is krijgen we juist veel complimenten van voorbijvaarders. Ooit was er een jongetje van vijf die heel serieus riep: ‘Meneer, mag ik uw huis kopen? Ik heb geld bij me!’ Dat zijn van die dingen die het extra speciaal maken”, vertelt de eigenaar trots.

Fotografie: Michael van Oosten & Dré Wouters

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: 

  • Kozijnen en horren, Profel Group Nederland BV
    Overpelt |www.profel.nl
  • Buitendouche en wasbakken | JEE-O International BV
    Nijmegen | www.jee-o.com
  • Stoomdouche badkamer | Cleopatra BV
    Zaandam | www.cleopatra.nl