Amerikaanse allure voor exclusieve villa in bosrijke omgeving

Dutch Home Design

Voor de inrichting van hun recent gekochte villa, die veertien jaar geleden onder Belgische architectuur werd gebouwd door Vlassak-Verhulst, schakelden de eigenaren interieurdesigner Appie Vos van Dutch Home Design in. Door de soepele samenwerking hebben de eigenaren een hedendaags interieur dat helemaal past bij henzelf en bovendien hun exclusieve villa prachtig tot z’n recht doet komen. Appie Vos wist er met zijn team ook voor te zorgen dat het gezin, dat na jaren terugkeerde uit de Verenigde Staten, zich er al snel thuis voelde.


Entree

Exclusieve villa, interieurontwerp, Dutch Home Design

Alle leveranciers van de entree

Interieurbouw

Luxury Design Interiors

Traploper

Hawa Carpets

Keuze snel gemaakt

Over de samenwerking vertelt de bewoonster: “Veel interieurarchitecten willen hun stempel op een interieur drukken. Appie luisterde heel goed naar wat wij graag willen. Hij zette z’n eigen stempel er wel op, maar op zo’n manier dat het wel ons huis is geworden. Dat vind ik zo fantastisch.” Appie: “Natuurlijk wil ik mijn handtekening graag aan een interieur geven, het is immers mijn passie, maar de bewoners moeten uiteindelijk ook blij zijn met de keuzes die ik maak.” De bewoonster vult aan: “Door ons grote gezin heb ik weinig tijd om keuzes te maken. Appie legde mij keuzes voor. Dan kwam hij weer met drie stalen voor de trap en kon ik daaruit kiezen, zo was de keuze snel gemaakt.” Het staat buiten kijf dat er heel wat keuzes gemaakt moesten worden voor het interieur van deze villa met een royale entree, grote woonkeuken, woonkamer, eetkamer, cinema-kamer, vier slaapvertrekken en vier badkamers.

Royale ontvangst

Als de term ‘royaal’ – als in: ‘koninklijk’ – ergens uitstekend van toepassing is, dan is het wel voor de hal van deze villa. De omvang past weliswaar bij de villa die in totaal meer dan vijfhonderd vierkante meter woonoppervlakte heeft, maar de kunst is natuurlijk wel om zo’n grote entree goed in te richten. Dutch Home Design wist de hal zo’n metamorfose te geven, dat je je er niet verloren, maar welkom voelt. Niet in het minst door de op maat gemaakte garderobekast met sfeervolle 3D-wandpanelen, die Appie Vos ook in andere ruimtes in huis terug liet komen. De verlichting, onderdeel van een compleet lichtplan met ruim zestig lampen, draagt ook bij aan de sfeervolle ambiance. Appie: “De kroonluchters van glas, messing en één ook met kristal, hebben we voor de entree op maat laten maken, zodanig dat ze groot genoeg zijn voor deze entree. Een kleiner formaat zou wegvallen in de ruimte.” De traploper is een andere eyecatcher in de ruimte en heeft een zwart-wit print, die je in verschillende varianten in huis terug ziet komen. Het geeft een modern accent, dat heel goed samengaat met de klassiekere stijl van de villa zelf, met de siertogen, plafondlijsten en lambrisering.


Leefruimtes

Exclusieve villa, interieurontwerp, Dutch Home Design

Alle leveranciers van de leefruimtes

Verlichting

ILFARI

Bank cinema kamer

Macazz

Interieur design & project realisatie

Dutch Home Design

Montage- & installatiewerkzaamheden

Knoesterbouw

Favoriete plek voor het hele gezin

De woonkeuken is de favoriete plek van de bewoners. Niet alleen omdat deze centraal gelegen is, tussen de entree, woonkamer en tv-ruimte met nieuwe glazen deuren met ton-sur-ton-profielen, maar ook omdat het een fijne ruimte is geworden om te verblijven en de tuin in te lopen. Toen het huis werd gekocht voerden de kleuren rood, lila en zwart de boventoon in de keuken; nu combineert de bestaande zandkleurige tegelvloer mooi met de lichte keuken en lichte keukenwanden. De nieuwe werkbladen die de bewoners met Appie uitzochten, zijn licht van tint met een lichte vleug en maken de keuken fris en exclusief, net als de keukenfronten die nu ook licht van kleur zijn. De oorspronkelijke haard bij de eettafel geeft de ruimte extra sfeer. Dat geldt ook voor de verlichting, waarvan de moderne lamp boven de tafel in het oog springt. Boven de haard prijkt een modern kunstwerk, waarvan de kleuren matchen met de grijze stenen haard. Een gedurfde, maar vooral geslaagde combinatie. Als je de woning verder bekijkt zie je goed dat de bewoners kunstkenners en – liefhebbers zijn. Ondanks hun kennis stemden ze hun keuzes voor kunst steeds af met Appie, om na te gaan of deze wel goed pasten bij de rest van het interieur.


Tuin

Exclusieve villa, interieurontwerp, Dutch Home Design

Alle leveranciers van de tuin

Balustrades, LIKE STEEL

Glass Inside Nederland

Klassiek ontmoet modern

“Het huis was heel donker, met veel bordeauxrood en lila, het ademde de sfeer van een jachthuis. De wens was om er een licht, gemoderniseerd huis van te maken, maar wel met oog voor de klassieke details: een huis van Amerikaanse allure met een mix van een Hamptons- en een Beverly Hills-sfeer. Door alle lichte elementen is het modern geworden. Zo hebben we overal strakke moderne lampen toegepast en moderne spullen en materialen, wat je niet snel verwacht in een klassiek huis”, licht Appie toe. De woonkamer is een grote ruimte waarin het accent ligt op twee grote tegenover elkaar gepositioneerde banken en een eettafel. De banken zijn voorzien van een gemêleerde stof, met het oog op intensief gebruik door het grote gezin. “Ik heb bewust voor een moderne glazen tafel gekozen, om de sfeer lichter en moderner te maken. Ook het beige behang met subtiel motief is licht en rustig en hebben we gecombineerd met de 3D-wandpanelen.” Over het karpet onder de banken met het prominente zwart-witmotief, zegt Appie: “We begonnen met de traploper in een zwart-witmotief. Uiteindelijk hebben we zwart-witmotieven in meerdere ruimtes gekozen. Het motief van het karpet gaat ook perfect samen met de gerenoveerde gerookte houten vloer in deze ruimte.”

Een genot voor oog en oor

De nieuwe tv-ruimte, of beter bioscoopkamer gezien de geavanceerde apparatuur, nodigt echt uit voor een avondje film kijken. Het tv-scherm heeft rondom geïntegreerde geluidsboxen, maar ook in de grote wandkast is een box geïntegreerd. Samen zorgt dit voor het ware cinemagevoel, inclusief een echt cinemageluid. Het sfeervolle akoestische behang, de heerlijke zachte beige loungebank, de ronde salontafels met spiegelende bladen en de moderne lamp die ook in andere ruimtes hangt, doen de rest en ademen samen een Hollywoodachtige sfeer. Door de vele ramen is de connectie met de riante tuin overal aanwezig. Niet in het minst door de bijzondere gebogen vorm van de zwarte raam- en deurkozijnen die naar de tuin leiden. Vanuit deze kamer heb je het beste uitzicht op het zwembad, dat door een partner van Dutch Home Design van een glazen omheining werd voorzien. Daar zal het voor de tuin overigens niet bij blijven, want Appie is ook door de bewoners gevraagd om mee te denken over het ontwerp van de nog te bouwen serre en het inrichten van het bijgebouw. De vruchtbare samenwerking tussen Dutch Home Design en de bewoners krijgt dus nog een vervolg.

Editor: Media team

Datum: 22-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal