Portugese tegels, Floorz, antiek

  • Floorz
  • Ellerweg 23b
  • 6037 RR Kelpen-Oler

Antieke en Portugese tegels | FLOORZ

Oude bouwmaterialen zijn al jaren aan een opmars bezig. Oude en antieke tegels vinden hun weg naar een nieuwe bestemming. De eerste cementtegels werden omstreeks 1840 in Gent gemaakt. Daarbij maakte men in het begin gebruik van een houten mal waarin het gekleurde cement werd gegoten. Deze eerste vloertegels bestonden uit 1 kleur. Cementtegels maken met een patroon erin was immers veel te duur door het arbeidsintensieve proces. Pas later, door de invoering van mechanische en hydraulische persen, was men in staat om cementtegels te produceren die er niet alleen mooi uitzagen, maar ook konden concurreren met de keramische tegels of met oude mozaïekvloeren. FLOORZ wil graag dit authentieke proces voortzetten en levert dus enkel en alleen originele antieke, Portugese tegels en Marokkaanse tegels

100% natuurlijk

Portugese tegels vinden we over de gehele wereld terug. FLOORZ is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van deze Portugese cementtegels en patroontegels. Een bewuste keuze, omdat ze overtuigd zijn van de duurzame eigenschappen en de authentieke uitstraling van dit product. Geen enkele vloertegel kan naar hun mening tippen aan de warme en unieke uitstraling van deze cementtegels. Het productie procedé van deze patroontegels is namelijk niet voor niets onveranderd gebleven door de eeuwen heen. Er komt geen verhitting, verf of chemisch proces aan te pas en de basis grondstoffen zijn allemaal 100% natuurlijk: water, marmerpoeder en organische kleurpigmenten.

Portugese tegels, Floorz, antiek

Uniek en kenmerkend

Een Portugese cementtegel is een natuurproduct. Net als natuurteen tegels zullen ook deze cementtegels moeten worden behandeld met een impregneermiddel om ze afstotend te maken voor vuil en vlekken. Dit is een makkelijk klusje. Op de website van FLOORZ kun je hier alle informatie over vinden. Maar ook in hun showroom tijdens een adviesgesprek kunnen ze je hierover alles vertellen. Een Portugese tegelvloer koop je voor het leven. Een cementtegel is gebruiksvriendelijk en duurzaam te noemen. Door de jaren heen wordt je vloer, bij duurzaam onderhoud met de juiste onderhoudsproducten, eigenlijk alleen maar mooier en mooier en ontwikkelt zich een prachtig mat patina dat zo uniek en kenmerkend is voor Portugese vloertegels!

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Floorz

____