Alec Lavaerts, Antwerp Classic Salon

Antwerp Classic Salon 2020 | Alec Lavaerts

Voor de 43ste keer had het Antwerp Classic Salon plaats in de stad aan de Schelde. Het mooie aanbod van prachtige klassieke wagens overtuigden velen om een kijkje te gaan nemen op de Antwerp Expo. 

Groot succes

De Antwerp Expo zich vertaalde in een groot succes. Beide hoofdthema’s, zowel een indrukwekkende expositie van het welbekende sportmerk Abarth, als het 100-jarige bestaan van het Britse Alvis, motiveerden heel wat autoliefhebbers tot een bezoekje aan dit topevenement. Dankzij de medewerking van het Abarth Works Museum te Lier konden vele enthousiastelingen genieten van onder andere een 750 Zagato, een Bialbero, een Abarth Simca 1300, een 1000 TCR, een 1000 Biposta Corsa… Kortom, één voor één zeldzame bolides geboren onder het teken van de schorpioen, waarmee het Italiaanse merk hoogtij vierde in de racerij.

Alec Lavaerts, Antwerp Classic Salon

Buitenbeentje

Ook het Alvis mag zich een buitenbeentje noemen dat zich in het verleden thuis voelde in alle markten, tot zelfs de bouw van tanks toe! In 1968 doofde het vuur en werd het Britse merk definitief opgeslorpt door British Leyland. Uiteraard kwamen de verzamelaars van zeldzame boeken en brochures op het Antwerp Classic Salon aan hun trekken zonder daarbij de presence van de meer dan 50 tellende merkenclubs te vergeten. Die zetten traditioneel hun beste beentje voor met oog op de mooiste clubstand.

 

Tekst: Alec Lavaerts
Fotografie: Antwerp Classic Salon

___

Graag meer blogs van Alec Lavaerts bekijken?


Alec Lavaerts


Ik houd je graag op de hoogte op het gebied van de snelste auto’s, de mooiste modellen en de nieuwste ontwikkelingen in de autobranche..
__
Meer blogs van Alec lezen? Bekijk meer!