Appartement met oogstrelend interieur en royaal kookeiland

Studio MC

Kom je tot rust in dit appartement dankzij het waterrijke uitzicht of het oogstrelende interieur? De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden, want dit riante Scheveningse appartement, met kookeiland, is geheel ingericht met het oog op de omgeving. Interieurdesigner Marjolein Cortvriend van Studio MC maakte een compleet interieurontwerp met indeling voor het casco opgeleverde huis, een lichtplan, meubel-maatwerk en adviseerde over meubels, materialen en kleuren. De combinatie van haar Belgische en Franse opleidingsachtergrond geeft extra cachet aan het verbluffende resultaat.


Ontwerp

Kookeiland, maatwerk meubilair, Studio MC

“Wonen in een zee van daglicht aan de kust”

Naar buiten gericht

Marjolein houdt van spanning in een ontwerp: “Ik ontwerp vanuit mijn gevoel. Tijdens mijn opleiding in België ben ik vooral geïnspireerd door de rust en eenvoud van een krachtig lijnenspel, terwijl ik in Parijs meer leerde over sierlijke detaillering en grootse gebaren. Die twee samen kunnen een mooie spanning aan een interieur geven.” Voor een gezin met twee jongvolwassenen werd Marjolein gevraagd om een licht, fris en open interieur te ontwerpen. Of het nu gaat om de indeling van de ruimtes, de positie van een sofa, een bed of maximaal doorschijnende gordijnen; de hele indeling van het appartement is naar buiten gericht.


Entree

Kookeiland, maatwerk meubilair, Studio MC

Lichte kleuren

Al in de entree maak je kennis met de materialen die je ook in de rest van de woning aantreft: een zand-grijze gietvloer, offwhite gestucte muren en donker gebeitst notenhout met lange verticale latjes. Marjolein: “Om het gewenste frisse uiterlijk te creëren is veel gebruik gemaakt van lichte tinten. Puur witte muren in combinatie met het vele daglicht hier, zou niet aangenaam zijn voor je ogen. Daarom kozen we voor een van wit afgeleide tint. Het donkere notenhout in de woning komt juist goed tot z’n recht in de lichte omgeving en geeft warmte.”


Leefruimtes

Kookeiland, maatwerk meubilair, Studio MC

Alle leveranciers van de leefruimtes

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Haard

Boley

Akoestisch plafond

Muis Akoestiek

Vloerkleed

CarpetlinQ

Badkamerkranen

VOLA Nederland
Kookeiland, maatwerk meubilair, Studio MC

Royaal kookeiland

Zonder twijfel is het kookeiland het grote gebaar in de keuken waar je niet omheen kunt. Figuurlijk dan, want zelfs met deze afmetingen van zo’n drie bij vier meter is er nog meer dan voldoende ruimte om aan de bar te zitten en om met meerdere personen te koken zonder dat je elkaar in de weg loopt. Dat het kookeiland zoveel aandacht trekt, komt niet alleen door de afmetingen, maar zeker ook door het luxueuze materiaalgebruik en de sublieme vormgeving en afwerking. Marjolein: “In deze ruimte zou een smal kookeiland in het niet vallen. Het heeft echt een eiland van deze afmetingen nodig.” De verlichting heeft ook in de keuken de volle aandacht van de interieurontwerpster gekregen. Boven het bargedeelte zijn laaghangende lichtbronnen geplaatst, die een intieme sfeer creëren.

De overgang tussen living en keuken wordt gevormd door een haard- ombouw van modern blauwstaal en een lichte natuursteen. Vanaf de bank in de living kijk je uit over de haven en de zee. Deze zithoek is smaakvol ingericht in blauwgrijze tinten en een hoogpolig wollen kleed, dat een comfortabele, zachte uitstraling heeft en een prachtige tegenhanger is voor de


Werkkamer

Souterrain, lichtplan, Studio LIV
Kookeiland, maatwerk meubilair, Studio MC

Indeling en inrichting

De minimalistisch ingerichte werkkamer heeft niet alleen prachtig maatwerkmeubilair in de vorm van een strak vormgegeven bureau, maar ook een verbluffend mooie kastenwand van notenhout met dezelfde belijning als in de andere ruimtes. En alsof werken in zo’n mooie ruimte nog niet genoeg is, is er vanachter het bureau zicht op de zee. “Iedere ruimte wordt gebruikt: van de keuken en mijn bureau met uitzicht tot de zithoek waar we ’s avonds met de kinderen en vrienden zitten. De verdeling is gewoon goed en we zijn nog elke dag blij met de inrichting”, besluit de trotse eigenaar.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 17-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jaro van Meerten

Fotografie: Cafeine