Aqualex

AQUALEX verdeelt systemen die leidingwater filteren, ongewenste smaken en geuren elimineren en zo voor plat of bruisend water uit de kraan zorgen. Het bedrijf is gespecialiseerd in leidingwaterkoelers en multifunctionele designkranen met gefilterd plat, bruisend en kokend water. Het zet daarmee in op hoogwaardig, esthetisch en ecologisch verantwoord gebruiksgemak.

Informatie over Aqualex


previous arrow
next arrow

Het bedrijf werd in 2010 opgericht in België door zaakvoerder Alexander Vanlerberghe. Hij vroeg zich af waarom we eigenlijk nog flessenwater kopen, terwijl er zoveel leidingwater beschikbaar is. Eerst verdeelde hij enkel leidingwaterkoelers aan bedrijven, maar al snel kreeg hij de vraag of de systemen ook bestonden voor woningen. Dus bedacht hij daar een antwoord op: een keukenkraan met maar liefst vijf verschillende soorten water: koud en warm kraantjeswater, plat en bruisend drinkwater en kokend water. 

Het idee is simpel: leidingwater zonder vreemde smaakjes of geurtjes, uit een kraan die perfect past in je interieur, want ze is beschikbaar in verschillende stijlen. En de systemen zijn ook goed voor je gezondheid, want je drinkt meer water als je het altijd ter beschikking hebt. Alexanders vrouw Niki, die intussen ook bij AQUALEX werkt, vertelt enthousiast: “Eens je zo’n kraan in huis hebt, kan en wil je ze niet meer missen. Toen we onlangs op reis waren, viel het ons nog maar eens op hoeveel flessen je eigenlijk in je koelkast hebt liggen – én weggooit.” 

AQUALEX telt nu al meer dan 100 gedreven medewerkers en blijft verder groeien. “Zowel particulieren als bedrijven en zorginstellingen zijn zich steeds meer bewust van het comfort dat onze toestellen bieden”, verklaart Alexander. “Ze hoeven niet meer met flessen water te sleuren, hebben altijd vers gefilterd water én ze dragen hun steentje bij aan het milieu”, besluit hij.