Aquamoon, Dornbracht, douche-ervaring, douche, shower, water, licht, multisensorische waterbeleving

  • |

Introductie Aquamoon | Dornbracht

Een multisensorische waterbeleving

Water, licht, energie – Aquamoon is een uiterst individuele douche-ervaring in een nieuwe dimensie. De spa-toepassing belichaamt het volgende niveau in de Dornbracht LifeSpa en maakt een tot nu toe ongekende beleving van het element water mogelijk. Vier nieuw ontwikkelde straalsoorten en fascinerende lichtscenario’s verenigen zich tot een emotionele waterervaring die voor nieuwe levensenergie zorgt. Nadat Aquamoon in 2017 als conceptstudie op de ISH werd voorgesteld, toont Dornbracht op de Salone del Mobile in Milaan van dit jaar voor het eerst de toepassing in serie.

Aquamoon wordt gekenmerkt door een bijzonder minimalistische vormgeving, waardoor de focus ligt op de speciale waterbeleving. Centraal element is een in het plafond ingebouwde koepel. Deze past zich naadloos aan de omgeving aan en wordt bijna onzichtbaar één met het interieur van badkamer of spa. Een blik in de koepel zorgt voor een speciaal diepte-effect: door een verborgen lichtstrip binnenin de koepel creëert Aquamoon een perfecte lichtstemming. Een blik naar boven in de koepel wekt een gevoel van oneindigheid op.  Vier innovatieve straaltypes bieden een uniek watergevoel.

Aquamoon, Dornbracht, douche-ervaring, douche, shower, water, licht, multisensorische waterbeleving

De vier straaltypes:

Queen’s Collar. Neemt de dagelijkse last van je schouders.
Queen’s Collar is een waterval in de vorm van een afgeronde halve cirkel, die associaties opwekt met een waterval in de natuur. Dit straaltype masseert hoofd, schouders en rug en heeft afhankelijk van waterdruk en temperatuur een rustgevend en ontspannend of juist een opwekkend en verfrissend effect. Daarnaast varieert de intensiteit van de waterval per lichaamsdeel: in het midden, waar de waterval vooral op hoofd en voorhoofd komt, is de waterval flinterdun en zo zacht als een streling. Aan de zijkanten daarentegen is de straal krachtig en vitaliserend.

Embrace. Een ervaring van geborgenheid.
Net als een omhelzing hult Embrace het lichaam compleet in water, alleen het hoofd blijft vrij. Er ontstaat een uiterst intensieve ervaring van geborgenheid, waarbij men het dagelijks leven achter zich kan laten en zich helemaal kan concentreren op de eigen ademhaling, het eigen ik. Afgeleid zijn maakt plaats voor achtzaamheid, stress verdwijnt en diepe ontspanning komt ervoor in de plaats. Een blik naar boven in de koepel die naar het oneindige lijkt te voeren, kan de beleving verder versterken. Ook bij Embrace varieert de intensiteit van de waterval per lichaamsdeel.

Aqua Circle. Reageert op iedere behoefte.
De werking van Aqua Circle wordt via de hoeveelheid water geregeld. Het water valt als een zachte trechter uit de koepel. Hoe meer water, des te kleiner de trechter wordt. Zo ontstaat er een krachtige, gebundelde straal, die bijvoorbeeld ook heel geschikt is om de haren te wassen. Bij weinig water wordt de trechter groter, laat het hoofd vrij en het water valt als een regengordijn rustig en gelijkmatig over de schouders naar beneden. Zo werkt Aqua Circle ontspannend en meditatief.

Tempest. De natuur van het water.
Met zijn grote en bijzonder zachte druppels, die schijnbaar zonder druk en net als in natuur alleen door de zwaartekracht naar beneden vallen, brengt straaltype Tempest de natuurlijke ervaring van een stevige regenbui naar de badkamer. Dit straaltype volgt geen logica, maar de natuur van het water. Een onweersbui die uit alle richtingen komt, de lucht opklaart en zo tegelijkertijd voor ontspanning en verfrissing zorgt.

Aquamoon, Dornbracht, douche-ervaring, douche, shower, water, licht, multisensorische waterbeleving

Aquamoon is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen:

Rainmoon
Rainmoon biedt met de beide straaltypes Aqua Circle en Tempest en de geïntegreerde lichtfunctie een unieke regenervaring. De regeling van de straaltypes en de doucheslanggarnituur gebeurt mechanisch via de inbouwthermostaat met 3-weg stopkraan. Dankzij gereduceerde doorstroomhoeveelheden kan Rainmoon ook in de VS worden geconfigureerd. Rainmoon is per direct bestelbaar en wordt vanaf augustus 2018 geleverd.

Aquamoon
Aquamoon beschikt naast de straaltypes Aqua Circle en Tempest over het derde straaltype Queen’s Collar evenals de geïntegreerde lichtfunctie. Via de xTool bediening kunnen alle straaltypes flexibel met elkaar gecombineerd worden en zorgen zo voor een veranderbare, individuele waterbeleving. Aquamoon is per direct configureer- en bestelbaar en wordt vanaf augustus 2018 geleverd.

Aquamoon ATT
Aquamoon ATT vormt als elektronisch model de top van het productconcept. Deze uitvoering biedt de drie straaltypes Aqua Circle, Tempest en Queen’s Collar alsmede verschillende kleurlichtscenario’s en speciaal ontwikkelde, vooraf ingestelde toepassingen, de zogenaamde Signature Treatments. Binnen de Signature Treatments zal tevens geur als component zijn geïntegreerd. Optioneel kan Aquamoon ATT als model met het vierde straaltype Embrace worden besteld. De bediening gebeurt via de Dornbracht Smart Tools. AquamoonATT is op aanvraag vanaf 2019 verkrijgbaar.

Aquamoon is de volgende fase in de Dornbracht LifeSpa
Aquamoon pakt het idee van beleving van de Dornbracht LifeSpa op en tilt dit naar een hoger plan van de megatrend gezondheid. Het effect van water op het lichaam wordt uitgebreid met een mentale en zintuiglijke ervaring. Aquamoon is de toespitsing van de bliss-ervaring met emoties als ontspanning, verfrissing en geborgenheid door de combinatie van water en licht. Andreas Dornbracht, directeur-aandeelhouder van Dornbracht: “Aquamoon is ons antwoord op het groeiende verlangen naar een betere balans en meer levensenergie. Want in tijden van versnelling, digitalisering en verandering worden de dagelijkse eisen aan de mens steeds hoger. Tegen deze achtergrond wordt het behoud van de eigen gezondheid steeds belangrijker, niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. De badkamer biedt hierbij ruimte voor de ontwikkeling van een persoonlijke gezondheidsstrategie.”