Architectonische villa in Gooische stijl

AA+ Ontwerpbureau

Bij AA+ ontwerpbureau staat de opdrachtgever altijd op de eerste plaats. Eigenaar en ontwerper Marinus Weijers is gespecialiseerd in het realiseren van exclusieve villa’s en doet geen enkele concessie als het gaat om kwaliteit en vakmanschap. Met passie en enthousiasme begeleidt hij de opdrachtgevers vanaf de eerste schets tot en met de finishing touch. Marinus: “Onze ontwerpen kenmerken zich door een weldoordacht plan, waarbij alles – van de grote lijnen tot de geraffineerde details – is uitgewerkt en een harmonieus geheel vormt.”


Exterieur

Villa, architectuur, AA+ Ontwerpbureau, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Ontwerp

AA+ Ontwerpbureau

Gooische bouwstijl

De opdrachtgevers van deze villa hadden in eerste instantie een woon boerderijstijl met drie kopgevels voor ogen, maar gaandeweg evolueerde dit in een H-vormige villa met vier kopgevels in Gooische bouwstijl. De villa heeft door de H-vorm een zekere symmetrie gekregen, maar doordat iedere hoek toch weer anders is vormgeven, is er ook een bepaalde speelsheid op te merken. Tot in de wijde omgeving staat de villa met de gekromde rieten kap bekend om haar unieke uitstraling. De binnenkant van de woning is een indrukwekkende optelsom van slimme ontwerpkeuzes, natuurlijke materialen en stijlvol ingerichte ruimtes. Het interieur is warm, modern-klassiek, landelijk en huiselijk. Zo straalt de keuken een landelijke flair uit, terwijl de woonkamer een klassieke elegantie en finesse ademt. De kruising van deze twee stijlen geeft spanning aan het interieur. Het kleurenpalet van aardetinten, zoals mosgroene kalkverf in de woonkamer, wordt uitstekend gecombineerd met houten maatwerkmeubilair en stalen raatliggers.


Interieur

Villa, architectuur, AA+ Ontwerpbureau, The Art of Living

Alle leveranciers van het interieur

Keuken en tegelwerk

Huisman Keukens en Sanitair

Luxe wellness

VSB Wellness

Verbinding tussen keuken en eetkamer

Een pareltje is de keuken, die in open verbinding staat met de eetkamer en de ideale plek is om gezellig samen te komen. Vanuit de leefruimtes is er toegang tot de riante achtertuin en het terras met lamellenoverkapping. Hier geniet je optimaal van een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Een buitenhaard, verwerkt boven een koekoeksconstructie met beloopbaar glas, zorgt voor extra sfeer. De villa is volledig onderkelderd. Door de koekoeken bereikt het daglicht zelfs het souterrain. Naast een wijnkelder en bar bevat deze woonlaag een fitnessruimte, gymzaal voor de kinderen, sauna, stoomcabine en zwembad met jetstream. Al deze ruimtes staan met elkaar in verbinding door glazen doorzichten. “Marinus kon ons begeleiden vanaf het eerste ontwerp tot en met de afbouw en inrichting. Na het eerste gesprek wisten we meteen: Marinus wordt onze ontwerper,” aldus de bewoners. Marinus: “Wat dit project pas echt fantastisch maakt, is het enorme vertrouwen dat ik van hen heb gekregen.” Want als er iets een goede basis voor een prachtproject is, dan is het dat wel.

Editor: Lizzy Anker

Datum: 14-11-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff