Armaturen met een opmerkelijke vormgeving

Tekna

De Arton collectie van Tekna richt zich op een publiek dat houdt van opvallende, unieke designverlichting. Een tikkeltje excentriek mag wel, vinden zij. Ook houdt de doelgroep van een basic design met een opvallende toets. Eén ding is zeker, deze serie armaturen steelt de aandacht. Hiermee overtreft Tekna heel wat hedendaagse ontwerpen. Dit komt doordat de Arton collectie een opmerkelijke vormgeving kent die wordt gecombineerd met bijzonder hoogwaardige materialen en een typische naadloze afwerking.  

Puur vakmanschap 

Dat Tekna een internationale bekendheid geniet, is geen toevalstreffer. De ontwerpen en designs die zij ontwerpen zijn het resultaat van puur vakmanschap. Ze willen dat hun armaturen een exclusief karakter hebben en trekken daarom resoluut de kaart van ambacht en design. Een originele combinatie die ervoor zorgt dat de ontwerpen niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar dat ze ook een unieke uitstraling hebben. 

Armaturen van messing 

Ieder ontwerp wordt gerealiseerd met natuurlijke materialen. Bijna 98% van de door hen ontworpen armaturen bestaat uit messing. Het is niet alleen een heel kwalitatief, maar ook erg dankbaar en betrouwbaar materiaal om mee te werken. Je kan het makkelijk plooien tot de gewenste vorm én het doorstaat moeiteloos alle weersomstandigheden. 

Armaturen, Verlichting, Tekna

Home Sweet Home 

Een voorbeeld waarbij je Tekna’s werk kunt bewonderen is het project getoond in Home Sweet Home. Dit gerenoveerde Franse landhuis mengt hedendaagse en historische elementen met groot begrip en respect voor traditionele bouwtechnieken en materialen. In dit project is gekozen voor een allround aanpak. Verlichtingsarmaturen uit de Nautic-, Arton- en Flatspot Collection vonden hun plaats in dit prachtige project. 

 

Armaturen, Verlichting, Tekna

Pendeen hanglamp 

De ster van het project is de Pendeen hanglamp, in massief messing met gefreesde lijnen in dambordpatroon. Het is werkelijk een unieke verschijning in ieder interieur. Het ontwerp is extra speels te maken door meerdere toestellen met elkaar te combineren.  

 

Editor: Celine Jacobs

Datum: 02-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Nick Cannaerts ©Home Sweet Home