Art by Coco

De Nederlandse hedendaagse kunstenaar Corinne Pruis werd geboren in Zaandam en groeide op in Veenendaal. Komend uit een familie van kunstenaars, werd Corinne op jonge leeftijd blootgesteld aan de betoverende wereld van kunst.

Informatie over Art by Coco


ArtbyCoco-41
ArtbyCoco-1
ArtbyCoco-10
ArtbyCoco-11
ArtbyCoco-13
ArtbyCoco-40
ArtbyCoco-12
ArtbyCoco-18
ArtbyCoco-38
ArtbyCoco-7
previous arrow
next arrow

Na de middelbare school volgde Corinne onderwijs om zich voor te bereiden op een carrière in het Nederlandse bedrijfsleven. Echter, geleid door haar avontuurlijke geest, koos Corinne voor een internationaal pad in de luchtvaartindustrie. Verhuizen naar Dubai voor haar functie bij Emirates Airlines, reisde Corinne tien jaar lang de wereld rond. Ondanks het globetrotten, bleef het hart van Corinne consequent naar schilderen trekken. In 2021 nam ze de beslissing om haar passie voor schilderen om te zetten in een fulltime bedrijf. 

De kracht van vrouwen
“Ik hou ervan hoe het karakter tot leven komt met elke penseelstreek.” 
De inheemse bewoners van Canada, de Inuit, laten een diepe indruk achter op Corinne. Haar eerste serie vrouwelijke portretten is daarom een eerbetoon aan de veerkracht, volharding en schoonheid van deze Native American vrouwen. 

In de loop der tijd heeft Corinne een unieke en onderscheidende schilderstijl ontwikkeld. In haar portretten van vrouwen verkent Corinne de bredere perceptie van vrouwelijkheid, waarbij ze hun kracht, schoonheid en mysterie op een boeiende manier vastlegt. De ogen trekken de kijker naar het doek, doordrenkt met een vleugje glamour.