• Wonderwall Studios
  • Maasheseweg 79D
  • 5804 AB Venray

Artistieke houten wand | Wonderwall Studios

Wonderwall Studios is een creatieve studio die houten panelen voor allerlei oppervlakten ontwerpt en maakt. Hierbij gebruiken ze uitsluitend teruggewonnen hout en ze huren lokale ambachtslieden in voor het werkCrafted locallyrocked globally dekt wat hen betreft de lading. Deze milieubewuste manier van werken matchte mooi tijdens de samenwerking met Alphenberg, specialist op het gebied van leren wandbekleding. Twee bedrijven die artistieke hoogstandjes kunnen maken van wanden, de één met hout en de ander met leer. Het resultaat is – hoe anders ook – een prachtig kunstwerk van een donkere, houten wand waarbij beweging is ontstaan vanwege het diepteverschil van het geplaatste hout. 

Toonmuur in toonzaal 

Met een nieuwe flagshipstore in Waalwijk maaktleerverwerkingsbedrijf Alphenberg een volgende stap in zijn groei. De showroom laat de wonderlijke mogelijkheden van leren wandbekleding in het interieur zien. Van een kleine brainstormstudio in Den Bosch naar een omvangrijke showroom in het centrum van Waalwijk, met op de begane grond de sfeer van een boutique hotel, op de eerste etage een penthouse en een atelier op de tweede verdieping. De prachtige houten wand van Wonderwall is gesitueerd in de gigantische leefkeuken met een open karakter naar boven. De verschillende kleuren hout geven het strakke design van de houten wand een spannend effect.  

Mens en milieu  

Bij Wonderwall Studios geloven ze sterk in gemeenschapszin en gaan ze met zorg om met mens en milieu. Het hout dat ze gebruiken komt van verlaten huizen, in onbruik geraakte schuurtjes, oude vloeren en al gevelde bomen. Het maakt hun eigenlijk niet uit, mits er voor de panelen geen bomen worden gekapt. De studio, het werk draait om eerlijke en levendige materialen en duurzaamheid door hergebruik. 

Veelzijdigheid 

De houten panelen versieren muren, plafonds, bars, recepties en zelfs vloeren van zowel bedrijfsruimtes als huizen. Het bedrijf vindt het te gek dat zo veel mensen de veelzijdigheid van de panelen hebben ontdekt en hun interieurs ermee verrijken. De collecties zijn net zo divers als de interieurs die de panelen verlevendigen. 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Wonderwall Studios

____

____

Meer projecten bekijken van Wonderwall?