Aston Martin, DBS Superlegga Volante, Alex Lavaerts

De snelste Aston Martin Cabriolet | Alec Lavaerts

In het voorjaar van dit jaar maakte het prestigieuze automerk Aston Martin uit Gaydon de topless uitvoering bekend van zijn topmodel, de DBS Superleggera Volante. Inmiddels startte de eerste testritten voor een bijzonder select gezelschap in een zonovergoten Zaragoza. The Art of Living had het genoegen om hierbij aanwezig te zijn. Van een eer gesproken!

Aston Martin, DBS Superlegga Volante, Alex Lavaerts

Traditie

Het spreekt voor zich dat de DBS Superleggera heel wat DNA erft van de coupé. Zo vind je de typische basislijnen, welke eigen is aan de traditionele Aston Martin-stijl. Daarbij vervoegt de suffix Volante de typebenaming. Een legendarische term van het Britse prestigemerk waarmee al meer dan 60 jaar zijn cabriolets typeert.

Aston Martin, DBS Superlegga Volante, Alex Lavaerts

Power en snelheid

Onder de motorkap huist een dikke 5,2 liter V12 krachtbron die zomaar even 725 pk uitbraakt bij 6500 t/min. Reeds bij 1800 t/min genereert deze motor een titanenkoppel van 900 Nm. Hierdoor is de DBS Superleggera Volante in staat om na slechts 3,7 seconde de 100 km/h grens te bereiken vanaf stilstand. 3 seconden later bereikt deze dragster de 160 km/h limiet. Met zijn topsnelheid van 340 km/h mag deze blitse Angelsaksische schone zich fier de snelste cabriolet noemen die ooit door Aston Martin werd gebouwd.

De testrit

Tijdens de ontwikkeling ging er speciale aandacht naar de dynamische kwaliteiten van deze bliksemsnelle bolide. De lage densiteit van het plaatselijke verkeer in het Spaanse binnenland liet een uitermate sportieve rijstijl toe waar de optimale wegcapaciteiten van de DBS Superleggera Volante perfect tot hun recht kwamen. In de nieuwste editie van ’the art of living’ kunt u binnenkort een uitgebreid verslag over deze buitengewone automobiel lezen.

Aston Martin, DBS Superlegga Volante, Alex Lavaerts

Adembenemend en indrukwekkend, zo mag je deze ‘Aston’ kortweg wel beschrijven!

___

Graag meer blogs van Alec Lavaerts bekijken?


Alec Lavaerts


Ik houd je graag op de hoogte op het gebied van de snelste auto’s, de mooiste modellen en de nieuwste ontwikkelingen in de autobranche..
__
Meer blogs van Alec lezen? Bekijk meer!