Authentieke boerderijtuin, Hendriks Hoveniers, landelijke omgeving, luxe tuin, wellness tuin, beplanting

  • Hendriks Hoveniers
  • Tatelaarweg 20
  • 6941 RB Didam

Authentieke boerderijtuin | Hendriks hoveniers

Wonen op een unieke en rustgevende locatie, wie wil dat nou niet?

Deze woning is gelegen op een pittoreske plek. De tuin grenst aan de akkers en weilanden en biedt een uitzicht op de kerktoren van het nabije dorpje. Omgeven door natuur is deze tuin een ware blikvanger.

Luxe boerderijtuin

Het ontwerp van deze boerderijtuin is gebaseerd op de wensen van de bewoners. Een zwembad was dan ook een échte must. Als je vanaf de zandweg het erf betreedt, waan je jezelf direct in een authentieke landelijke omgeving. De oude fruitbomen en Meidoornhagen dragen veel bij aan deze bijzondere sfeer. Echter vind je een totaal ander beeld in de achtertuin. Het zwembad contrasteert met de rest van de landelijke tuin. Maar toch is de combinatie van verschillende factoren in harmonie.

Authentieke boerderijtuin, Hendriks Hoveniers, landelijke omgeving, luxe tuin, wellness tuin, beplanting

Overdekt terras

De tuin is van alle gemakken voorzien. Zo is er bij het zwembad een overdekt terras aangelegd met een openhaard en heaters. Een fantastische toevoeging waardoor er zelfs ’s avonds optimaal genoten kan worden van buiten.

Karakteristiek genieten

Om de tuin spannend te maken heeft Hendriks Hoveniers ervoor gekozen om verschillende zitjes en terrassen te realiseren in de tuin. Zo is het mogelijk voor de bewoners om op elk moment van de dag te genieten van de zon, of juist van de schaduw. De hooimijt is een van de meest karakteristieke plekjes in de tuin. Dit zitje biedt een verbluffend uitzicht over het essenlandschap en op de boerderij.

Speelse beplanting

De beplanting is zo gesitueerd dat er een speelse uitstraling ontstaat. Er gekozen om naast de landelijke houtsingels en Meidoornhagen rijk bloeiende vaste plantenborders te realiseren. Om óók een wintergroene tuin te hebben, zijn de diverse Rhododendrons geïntegreerd in de boerderijtuin.

Buitenverlichting

De buitenverlichting, van Bega, verlicht de sierlijke tuin op een subtiele manier. Zo ontstaat er ’s avonds een magische, maar intieme sfeer in de tuin. Indirecte spots en armaturen in combinatie met de zwembadverlichting zorgen ervoor dat de tuin altijd mooi verlicht is.

Magische tuin

Al met al is deze tuin echt een authentieke plek geworden. Stel je eens voor: zittend op het terras zakt de avondzon weg over de es. Het lijkt wel een sprookje!

Authentieke boerderijtuin, Hendriks Hoveniers, landelijke omgeving, luxe tuin, wellness tuin, beplanting

 

Tekst: Hendriks Hoveniers
Fotografie: Hendriks Hoveniers

___

 

Vergroten van het woongenot, Hendriks Hoveniers, tuinarchitect, luxe tuinen, verfijnd, optimaal genot

 

Meer projecten zien van Hendriks Hoveniers?